אנמיה ודיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/02/2002 | 22:48 | מאת: טלי

האם יש קשר בין אנמיה (על רקע מחסור בברזל) ודיכאון? אם יש, איזה בדיקות צריך לבצע על מנת לאשר זאת, ואיזה טיפול קיים?

28/02/2002 | 22:55 | מאת: נטע

שלום טלי, אנמיה נגרמת מחוסר ברזל, מחוסר B12 ומחוסר בחומצה פולית. הסימפטומים הם:עיפות, דכאון, סחרחורת ועוד. על ידי בדיקת דם מודאים אם האנמיה נובעת ממחסור בברזל או מ- B12 או משניהם. את צריכה לגשת לרופא המשפחה והוא יציע לך את הבדיקות והטיפול הנכון.

01/03/2002 | 13:22 | מאת: טלי

אני סובלת ממחסור בברזל, הויטמין B12 שלי נמוך אך בתחום. אני מטופלת בכדורי ברזל כבר מספר שנים. בספירת דם האחרונה שלי חוץ מהמטוקריט הכל היה בתחום, אך כל מה שקשור להמוגלובין וכדוריות דם אדומות ממש על הגבול התחתון. האם זה יכולל להסביר מצב נפשי ירוד?

01/03/2002 | 22:00 | מאת: מירב

לטלי גם אני סובלת מחוסר ברזל ו B12 שעדין בתחום הנורמה אך נמוך. וכן בזמן האחרון סובלת מעייפות תמידית וכן מצב רוח ירוד. מחסור ב - B12 יכול לגרום לדיכאון. אני התחלתי לקחת ויטמינים . מקווה שזה יעזור.

02/03/2002 | 00:16 | מאת: adi

טלי גם אני סובלת מחוסר B12 ואני לוקחת כדורים טבעים. אומנם הם מפתחים תיאבון אבל כדאי לנסות. בקשר לדיכאון אני גם בדיכאון אבל לא ידוע לי אם זה מחוסר B12 או שזה ממשהו אחר.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית