ביופידבק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/12/2000 | 07:32 | מאת: יוסי

שלום, בצעירותי (לפני כ-15 שנה) עברתי טיפול בביופידבק כנגד מתח ויבלות (הטיפול עזר מאוד!). הטיפול כלל חיבור באלקטרודות למכשיר עם מחוג ואוזניה. (ד"ר דה-מדינה). ברצוני שוב "להתאמן" וגם להוריד שוב יבלות כנ"ל. האם ניתן לרכוש מכשירים כנ"ל לשימוש ביתי ? היכן ? שמעתי שיש סוגים שונים הבודקים פרמטרים שונים, מה ההבדל ומה מומלץ? תודה מראש יוסי

13/12/2000 | 00:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

יוסי שלום הייתי ממליץ לך לפנות למרפאה העוסקת בביו פידבק ולא לקנות את המכשירים, לפחות לא בשלב ראשון. זאת ממספר סיבות: ראשית, בכל טיפול יש גם מרכיב מקצועי שבו המומחה מתאים את הטיפול המתאים ביותר עבורך, קובע את קצב ההתקדמות והמכשיר המתאים ביותר. בנוסף, גם בטיפולים התנהגותיים נדרשת פעמים רבות הבנה מעמיקה יותר של הנפש כדי להביא להצלחת הטיפול (גם אם מדובר במשהו פיזי לחלוטין). לבסוף, ציוד ביו פידבק משוכלל עולה הרבה מאוד כסף. סביר להניח שתוכל לקנות מכשיר פשוט יחסית (שאולי יעבור יפה, אי אפשר לדעת). לפיכך הייתי ממליץ לפנות למומחה בנושא לטיפול ואם בהמשך תחשוב שכדאי לרכוש ציוד הביתה תוכל להתייעץ איתו על כך. בעיקרון ציוד ביו פידבק קיים בסוגים שונים ובעלויות שונות. בחיפוש אינטרנט פשוט תוכל לקבל אינפורמציה על כך (באנגלית ועל חו"ל כמובן). בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית