מצב רוח רע או דיכאון קל?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/02/2002 | 12:05 | מאת: תוהה ובוהה

איך יודעים מתי סתם מצב רוח הופך להיות דיכאון שדורש תרופות. האם העדות של האדם עצמו או יש גם סממנים חיצוניים (ואני מדברת על מקרה קל) אני לא יודעת אם בעלי סובל כעת מדיכאון או בעל מצב רוח רע שיעבור לו. אשמח לפרט אםיהיה בכך צורך. תודה, אני

25/02/2002 | 13:07 | מאת: תוהה ובוהה

תודה

25/02/2002 | 22:01 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, יש הבדל בעוצמה ובמשך הזמן בין מצב רוח רע ובין דיכאון קל. הדיכאון הוא מתמשך יותר ועקבי יותר והוא מלווה בסימפטומים כמו חוסר או עודף תיאבון ושינה ועוד. בכל מקרה, אם מדובר בבעלך, כל עוד הוא לא מתלונן, לא הייתי מציע לך להציע לו טיפול, בוודאי שלא טיפול תרופתי נגד מצב רוח רע, שכן לטיפול התרופתי תופעות לוואי שאינן מצדיקות את השימוש בהן סתם נגד מצב רוח. אני מציע שתדברי עם בעלך על מה שמציק לו בדרך לא לוחצת, תכבדי את הגבולות שלו, תשמרי מרחק בעת הצורך ותעבירי לו ברגישות ובצורה לא לוחצת את המסר שאת שם בשבילו אם הוא זקוק לך. כמו כן אם קיים סיכוי לבעייתיות בקשר ביניכם הייתי מברר זאת איתו בעדינות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית