התאקלמות בכיתה א'

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/12/2000 | 21:31 | מאת: נעמי

שלום, בתי בת 6.5,עד השנה היא היתה קפיצית אבל לא באופן חריג,השנה קשה לה מאוד להתארגן בבית ספר היא שוכחת הרבה דברים ,פעם יודעת טוב את הנלמד ויום אחר לא. האם אלו קשיי התאקלמות או שכדאי לבדוק את זה לעומק? אציין שלא היו בעיות רפואיות חוץ משני נתוחי כפתורים.

11/12/2000 | 14:47 | מאת: רוית ניסן

נעמי שלום. המעבר לכיתה א' עשוי להיות משברי עבור ילדים מסויימים, ועשוי להציף קשיים שכבר היו קודם, רק פחות הפריעו עבור ילדים אחרים. לדברייך- תמיד היתה קופצנית. למה את מתכוונת בכך? האם התייעצת עם מורתה? חשוב לדעת כיצד היא מתפקדת בכיתה- האם שם היא מסוגלת לשבת ולהתרכז? כיצד היא מבחינה חברתית? כיצד היא בבית? האם התחולל שינוי בהתנהגותה סביב המעבר? אשמח לנסות ולהשיב לך. תודה. רוית.

11/12/2000 | 21:43 | מאת: נעמי

לרוית שלום, אוסיף עוד פרטים שרצית על בתי.חברתית היא מאוד מקובלת וחביבה על הילדים והמורים, במשך השעור היא יושבת אבל בכל הזדמנות מתנדבת לקום לעזור להביא משהו קשה לה להבין את החומר עם עוד שלושים ילדים מסביבה,רק אחרי שאני מסבירה לה בבית היא מבינה בקלות.הבעיה במיוחד בחשבון התרגילים מובנים לה אך כשהיא מתבקשת לכתוב את התרגילים כל הסימנים מתבלבלים לה,בבית הרבה יותר קל לה.

11/12/2000 | 19:05 | מאת: שלהבית

דוקא בעיות אזניים יכולות לגרום צרות לילד, הרבה ילדים הוחשבו כילדים בעיתיים, דיסלקטים,דיסגרפים, לא מרוכזים, ואחרי בדיקה רפואים התברר שהם, לא שומעים טוב, או זקוקים למשקפיים. אז דוקא בעיות האזניים של ביתך חיכולות להיות מקור הצרה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית