חלומות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/12/2000 | 16:20 | מאת: לאה

שלום רב, שמי לאה, אני בת 21 ולאחרונה פקדו אותי שני חלומות מאוד מוזרים. החלום הראשון- חלמתי על חברתי שלא מזמן התחתנה- חלמתי על זה שבעלה מכה אותה. המוזר הוא שסיפרתי לחברה אחרת את החלום והיא אמרה לי שידיד מאוד קרוב לחברה המשותפת אמר לה גם שהוא חלם את אותו הדבר על אותה חברה. החלום השני- יש לי חבר, שהשתחרר לפני כשנתיים מהצבא- בזמן הצבא לא הכרתי אותו- ולאחרונה אני חולמת שמגייסים אותו- דבר שמאוד מאוד מפחיד אותי. קראתי בכתבה שהתפרסמה אצלכם בעיתון, שחלומות הם פנטזיות וחלומות שהחולמים רוצים להגשימם וזה בא לידי ביטוי בתת המודע שלהם, בגלל התחושות הלא נעימות או הפחדים שהם גורמים לחולם. אני לא מבינה כיצד הסבר זה מתקשר לחלומות שאני חולמת. בתודה מראש, לאה

11/12/2000 | 22:02 | מאת: ד"ר אבי פלד

חלומות הם חידה - לא תמיד יש להם את המשמעות שתיאוריות נותנות מה שתיארת כהסבר לחלומות זה תיאוריה בלבד - לא צריך לשכוח זאת

11/12/2000 | 23:09 | מאת: ד"ר דרור גרין

לאה יקרה, אני מסכים עם ד"ר פלד. חלומות שימשו מאז ומעולם כר נרחב לפירושים, החל מסיפור יוסף ועד לגישות מיסטיות שונות. פרויד ניסה לראות בחלום את נקודת הקשר בין החלק הלא-מודע של הנפש לחלק המודע, והוא ניסה למצוא דרך מדעית לפרש את החלום. לדעתו, החלום הוא ביטוי למשאלה לא מודעת. עם זאת, פרויד לא פירש חלומות באופן מכני, והפירוש שלו היה חלק מטיפול פסיכואנליטי רחב יותר, שהתייחס לאסוציאציות שהעלה המטופל בנוגע לחלום. לכן, חלומות דומים עשויים להתפרש באופן שונה, בהתאם למה שמייחד את כל אחד מן המטופלים. התיאוריה של פרויד היא רק אחת האפשרויות לנסות ולהבין חלומות, והיא אינה אמיתית יותר מהאחרות. אי-אפשר לפרש את חלומך באופן שטחי, אבל את עצמך יכולה לנסות ולקשר את חלומך לאירועי היום-יום שקדמו להופעתו, ולנסות להבין את המחשבות שהחלום מעורר בך. הפירוש שלך עשוי להיות נכון לא פחות משל כל אחד אחר. בהצלחה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית