לדר גרין מוסיקה ותהליכי חשיבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/12/2000 | 15:22 | מאת: שאול

האם אתה מוצא מכנה משותף בין MONTEVERDI GESUALDO BUXTEHUDE SCUTZ BACH VIVALDI RAMEAU COUPERAN HANDEL HYDEN MOZART BEETHOVEN SCUBERT SCHUMAN MENDELSON CHOPIN BERLIOZ GRIEG LIEST SATIE SAINT SANS RAVELL FRANK BARTOK SCONBERG WEBERN BRAHMS LIGETTI PIAZOLA WAGNER MAHLER

10/12/2000 | 16:10 | מאת: אופיר

כן,כולם קומפוזיטורים :-)...לפחות השמות שאני מזהה שמע את זה: ליפני כמה שבועות ציפני בתוכנית בערוץ 8,שדנה ב מוח ותהליכים קוגנטיביים גילו שיש אזורים במוח שמגיבים ל "הרמוניה"...ממש ככה,לצילים הרמוניים ואזור אחר מגיב ל גובה הצליל,והיו עוד כמה אזורים...אבל אני שחכתי אז אני משער שמוזיקה יכולה לשנות משהוא שתהליכי חשיבה.,או לפחות ב"מיבנה חשמלי" שבמוח אופיר

10/12/2000 | 19:36 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום שאול, רשמת רשימה מכובדת של מלחינים מופלאים, שאת כולם אני אוהב. משום מה, שאלתך אינה מובנת. מכנה משותף באיזה מובן? הרי כל אחד מהם חי בתקופה אחרת וחיבר מוסיקה בסגנון שונה. איך אתה מקשר זאת לתהליכי חשיבה, ומה בעצם רצית לשאול? דרור

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית