אהבה ..........

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/02/2002 | 23:19 | מאת: Y.F

מה יש בה שגורמת לשברון לב ???

20/02/2002 | 23:23 | מאת: HERA

"האהבה, בעצם מהותה, היא אש רוחנית".... וזה בהחלט יכול לגרום לשברון לב... הדבר היחיד שיכול לגרום לשברון לב!!!

20/02/2002 | 23:36 | מאת: נטע

האדרנלין, הסערה הגדולה, עליה בלחץ הדם, דופק מהיר - סימפטומים גופניים לשברון לב. אבל אם הלב חזק והנשמה חפשיה נשארים מצולקים עד........הפעם הבאה.

21/02/2002 | 00:36 | מאת: ליבי

כשהיא לא נכונה

21/02/2002 | 01:39 | מאת: ריאלי

האמת אין בה כלום - היא סתם השתוללות של כימיכלים במוח שמיועדת להתרבות מקביל לחלוטין לתקופת הייחום אצל חיות . כשאנחנו נכשלים במימוש יעודנו ... אאוצ' זה כואב! עד כדי כך שאין לנו הצדקה קיומית ("בעיניי הגוף שלנו") מקרים של נשים שחיכו "עד כלות" לאהובם , התאבדויות בעקבות אהבות נכזבות או פרידות. כל הנסיונות להעלות את האהבה לדרגות "רוחניות" בעלות "עומק" ו"מעבר" לרגיל זה סתם קישקוש אחד גדול. כמובן שהמשפטים האובייקטביים הללו יעוררו זעם אצל הרומנטיקנים. והאמת שגם אני לא אוהב את העובדות הללו אבל אני ריאלי. l love you hera

21/02/2002 | 01:48 | מאת: HERA

אני לא יודעת איך להתייחס למשפט האחרון, לאור כל העובדות שהבאת... :-))) אבל אני מקבלת את זה שאהבה היא המצאה מילולית אנושית לתאור יצרים חייתיים. כי אחרת לא היו שונים מהחיות בכלל... כן, כן - כל מי שיש לו בעיה עם זה מוזמן ללמד אותי... למה קשה לאנשים להבין, שהמין האנושי הוא גם סוג של חיה? אנחנו אולי נאורים יותר - ולאן זה מוביל? להרס העולם!!!!!

21/02/2002 | 10:07 | מאת: לילי

אהבה זה דבר מדהים וכמו כן אנושי. כשכל אחת מכן תמצא את האהבה האמיתית שלה,תבינו את כוונותי. זו הרגשה שפורחת בגוף , בלב שאין שני לה. היא משנה לך את כל זווית הראות לגבי העולם ובכלל לגבי החיים שלנו בפרט. העניין הכואב הוא: כשמתאכזבים מאהבה ונפגעים הכאב הוא כל כך חזק שזה נראה נצחי, נראה שלעולם זה לא יעבור ובאיזה שהו שלב כשבחורה כל כך פגועה מתחיל שלב הנקמה , השנאה הקו בין שנאה חזקה לאהבה חזקה מאוד דק אבל צריך להבין שאכן זה עובר זה עובר כשפוגשים את החלק השני שלך ואכן זה קשה, לא כל אחת מוצאת אותו כל כך מהר אבל בסוף מוצאת, אין ספק זו עובדה כך נוצרנו לכל סיר המכסה שלו. ולא יעזור צריך לדעת לא לוותר, לא להתיאש ייאוש מוביל להרס עצמי, חזק ביותר הרי מה , שגם אחת שאין לה אהבה וכביכול לא פגועה גם היא מיואשת מכוון שהיא מחפשת אהבה כל אחד ואחת זקוק לרגש המיוחד הזה, בלי זה אין המשכיות וכל אחת תמצא בסוף את החלק המתאים שלה ואז אתם תראו איך כל עולמכם משתנה לגמרי כולל הגישה אל תמהרו להסיק מסקנות מתוך ייאוש, לא היו חזקים עם תקווה גדולה בלב וכל מה שתיחלו לו יבוא ויהיה, אבל רק אם תיחלו לו, מחשבות שליליות מובילות אותך אל הדבר השלילי וזו עובדה תחשוב חיובי ותראה שיהיה חיובי , קצת סבלנות , קצת זמן אפילו שנראה כאילו הזמן נגמר ברגע שהכי לא תצפו לזה זה יופיע לכם פתאום בחיים זה הדבר הכי יפה וטוב שיש לנו, אל תוותרו עליו "ישועתו כהרף עין" לילי

21/02/2002 | 15:20 | מאת: לילי

למה אף אחד לא מגיב מה אתם לא אוהבים אותי? סתם תתיחסו אליי, מישהו לילי

21/02/2002 | 15:31 | מאת: שלומי

אל תשכחי שכתבת "לכל אחת מכן" , אז חשבתי שאת כותבת רק לבנות. האם זה אומר שאת כבר מצאת את הנוכחי ? אני מקוה שהוא יהיה יותר רציני ! אבל אל תשאירי אותנו במתח ! ספרי עליו, ישראלי ? גבוה ? חתיך ? וכתבת יפה מאד וחכם ומהלב . וגם נכון. הרי כבר נאמר: אין חכם כבעל הנסיון ולך היה נסיון של אהבה נכזבת. יום נעים לך בהצלחה ביי

21/02/2002 | 23:47 | מאת: איתן

מה יש באהבה שגורם לשברון לב, את שואלת???? ובכן אהבה אמיתית. כוללת בתוכה את כל הרגשות והתכונות הנפשיות שקימות באדם. עצב,שמחה,שנאה,קנאה,חמלה,אושר ואת כל שאר הרשימה הארוכה מאוד:)) כשאהבה מתפרקת אחרי סערת רגשות גדולה. יש רגשות מסוימות שמקצינות לפעמים. כמו שנאה, כמו אכזבה. ושהרגשות לא נמצאות בפרופורציה המתאימה. אז ניגרם שברון לב. או תופעות אחרות שיכולות להגיע לידי התאבדות. הבעיה באהבה שהיא כמו אש, והיא דולקת כל הזמן. ושניכנסים בה בסערה היא מתפזרת ועלולה לגרום לשרפה. אי אפשר להגיד למישהו למתן רגשות. אבל אפשר לגרום לאדם ללמוד לשלוט מחדש במה שנפגע. להכניס דברים לפרופורציות המתאימות. @-----)---- שאלה יפה:) איתן

22/02/2002 | 00:22 | מאת: נטע

היי איתן, בחור כתב את זה שמו יוסי.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית