מהו ההבדל ?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/02/2002 | 16:19 | מאת: בילי

מהו ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכותרפיסט ? מבחינת הכישורים / השכלה, סוגי טיפולים המורשים לתת.

20/02/2002 | 23:50 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בילי, השאלה נשאלה, ועניתי עליה, מספר פעמים: פסיכותרפיה היא טיפול ע"י שיחות. מוסמכים לעסוק בה רופאים פסיכיאטרים, פסיכולוגים קליניים ועובדים סוציאליים מתחום בריאות הנפש. הפסיכיאטרים הם בראש ובראשונה רופאים בהכשרתם הבסיסית ולכן מומסכים להתאים טיפול תרופתי והפסיכולוגים הקליניים מומחים באבחון בעזרת מבחנים פסיכולוגיים (אם כי כשמדובר בפסיכותרפיה מסתמנת מגמה להשתמש בריאיון יותר מאשר במבחנים גם בקרב פסיכולוגים קליניים). בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית