התנתקות תקשורתית מהסביבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/12/2000 | 21:38 | מאת: רוית

שלום לקורא/ת השאלה.. אחייני בן 25, מזה 5 שנים (מאז השחרור מהצבא) אינו מתקשר עם אף אחד מהסובבים אותו, השמין מאוד, אינו שומר על הגיינה, לא יוצא מחוץ לבית אלא רואה טלוויזיה או מסתגר בחדרו ואינו מוכן לדבר על מה שעובר עליו עם איש. הוריו ניסו לדבר איתו ואף הזמינו פסיכולוג הביתה, אך במצבים אלה הוא נכנס לחדרו ומסתגר. אף אחד אינו יודע מתי התחילה הבעיה ומה גרם למצבו הנוכחי. אנו מאוד מודאגים ממצבו ואיננו יודעים איך לעזור לו. - האם הבעיה נובעת מדיכאון? או שיכולה לנבוע גם מסיבות אחרות? - איך ניתן לשכנע אותו לקבל טיפול? - האם תוכל/י להמליץ על רופא המומחה לבעיות הנ"ל? בתודה מראש רוית

10/12/2000 | 21:12 | מאת: ד"ר אבי פלד

> - האם הבעיה נובעת מדיכאון? התאור מתאים יותר לסכיזופרניה או שיכולה לנבוע גם מסיבות אחרות? שלב הליקוי בסכיזופרניה תואם לתאור שלך > - איך ניתן לשכנע אותו לקבל טיפול? החוק לא מאפשר לטפל באדם בניגוד לרצונו - החוק נועד להגן על האזרח מפני הפסיכיאטר - באופן פראדוקסאלי במקרה המתואר החוק פועל נגד המטופל - כיוון שאין במחלה הזאת תובנה למחלה > - האם תוכל/י להמליץ על רופא המומחה לבעיות הנ"ל? כל פסיכיאטר מומחה יוכל לאבחן - מומלץ לבקש ביקור בית > > בתודה מראש > רוית >

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית