ד"ר גידי רובינשטיין וד"ר אורן קפלן - שאלה טכנית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/02/2002 | 12:43 | מאת: קוראית ותיקה בפורום

הבוקר קראתי במוסף סגנון במעריב שד"ר יוסי אברהם בכלל עשה את הדוקטורט שלו במנהל עסקים, והרקע הפסיכולוגי שלו הוא מפסיכולוגיה חברתית (תואר שני). ולא טיפולית-קלינית זה אכן כתוב בחלון שנפתח בהקלקה על השם, אך זה הפתיע אותי שכן לא בדקתי זאת קודם. למען הסר ספק מליבי, ובתור קוראת ותיקה כאן המתענינת מאד בתשובותיכם המקצועיות, ד"ר גידי רובינשטיין וד"ר אורן קפלן, האם אתם אכן פסיכולוגים קלינים מוסמכים ובתחום זה גם עשיתם את הדוקטורט? והערה לד"ר יוסי אברהם. לטעמי האישי יש בזה מן ההטעיה להציג את עצמך כאיש מקצוע בפורום מקצועי יחד אם תואר אקדמי שאינו רלונטי למקצוע (מכובד ככל שיהיה). למרות שלא הסתרת את האנפורמציה הרלונטית, קל מאד לטעות בהבנת קישוריך המקצועיים שבשמם אתה עונה בפורום. אני אינני נוהגת להציג את עצמי בתור ד"ר במקומות שאין לתואר משמעות רלוונטית, וגם אינני רואה את עצמי מוסמכת (או אף רשאית) לתת יעוץ פסיכולוגי, למרות שעשיתי דוקטורט בפסיכולוגיה קוגניטיבית (לא טיפולית). אולי זה ענין של טעם אישי.

20/02/2002 | 12:59 | מאת: קוראת ותיקה בפורום 2

האינפורמציה הרלונטית מופיעה לעיני כל. את זוכרת את המשפט המפורסם של דן בן-אמוץ מ"שלושה בסירה אחת"? "ירצו - יאכלו, לא ירצו - לא יאכלו". כל תשובה המתקבלת ממכובדי הפורום אינה תורה מסיני ולכל אחד מהקוראים יש אפשרות לישם אותה או לא. תסכימי איתי שיש כאן השקעה: המכובדים קוראים וטורחים לענות כמיטב יכולתם המקצועית. מגדיל לעשות ד"ר גידי רובינשטיין שעונה בפירוט ובתשומת לב. למה לא להגיד תודה ולהפסיק לבקר?

20/02/2002 | 13:37 | מאת: ש נ ה ב

שלום אני אינני מתחבאה מאחורי כינוי שונה... לדעתי, דקדוקי עניות לא שייכים לכאן .אנשי המקצוע עונים לנו כמעט מיידית, על כל בעייה, כמעט בכל שעות היממה, לעומת פורומים אחרים, בהם אתה יכול "להתייבש" להגעת התשובה יותר משבועיים. מיותר לציין שהדבר נעשה בהתנדבות. השאלה שלי אלייך, הקוראה הותיקה בפורום-- מה הרווח המשני שלך מהערה זו? אנחנו- אנשי הפורום שאיננו דוקטורים, נהנים פה מכל רגע, זוכים לתגובות עניינות ולעיתים רחבות היריעה, הנכתבות עם הרבה אכפתיות ורצון טוב, ואנחנו נפתחים אחד כלפי השני וכלפי בעיותינו קטנות כגדולות. בשמי ואולי בשם חבריי, מאוד נשמח אם גם את, תהיה התמחותך אשר תהיה - אכן תמצאי זמן לעזור ולתת כתף, למי ששואב עידוד וירטואלי,בפורום זה. ומזה נדמה לי שהרווח העיקרי שלך יהיה כי תרגישי הנאה שאת תורמת ועוזרת מהידע והנסיון המקצועי שלך, גם אם אינך שייכת באופן פורמאלי לצוות המקצועי של הפורום. בברכה ש נ ה ב.

20/02/2002 | 13:39 | מאת: קוראת ותיקה בפורום 2

תודה לד"ר יוסי אברהם על תשובותיו והתיחסותו!!!!! תודה לד"ר אורן קפלן!!!!!! תודה לד"ר גידי רובינשטיין!!!!!

20/02/2002 | 16:20 | מאת: חדוה

שלום שיחררת מיטען. אנשים הגיבו, וענו לך מילים כדורבנות. ואז נעלמת!! לא זו הדרך. אינך עונה להם, וזה שווה ערך בעיניי להתנשאות. חדוה (גם אני דוקטור, אבל זה לא רלבנטי....)

20/02/2002 | 19:44 | מאת: רונית

שלום, אמנם יש לי רק תואר ראשון בפסיכולוגיה, אבל אני לא מתחבאה כמוך....... או שאת קוראת ולומדת מתשובותיהם של הדוקטורים באתר שלנו, לשימושך האישי בלבד? את חוששת להזדהות? למה? תפסו אותך בחולשתך?

20/02/2002 | 23:21 | מאת: HERA

במקום לומר לד"ר אברהם תודה על הזמן שהוא תורם - זה מה שיש לך לומר? זכותך לכתוב מה שאת רוצה, אבל גם לחשוב לפני כן! לא נראות לך התשובות שלו? אל תקראי!!! את חושבת שהוא מטעה אותנו? תשלחי לו מייל... אני מאמינה, שאנשים פה יודעים לסנן את התשובות, ומי שתשובתו של ד"ר אברהם לא מקובלת עליו, לא יעשה עם זה כלום! וזה לא שייך לתואר או לסוגריים!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית