התיעצות בנושא טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/02/2002 | 10:05 | מאת: ששק

עברתי בחיי כ8 שנים של טיפול פסיכולוגי (שיחות) במרכז בריאותי של משרד הבריאות בעיקבותו השתפרו חיי מאוד מאוד, היו לי כ 5 שנים טובות טובות. בשנה האחרונה ישנה נסיגה . במרכז בו טופלתי, בשל הקיצוצים, ולאור השימוש הממושך שכבר עשיתי במשאבי המדינה מוכנים כיום להציע לי רק טיפול מוגדר של 12 פגישות . מצד אחד מצבי הולך ומידרדר ואני מוכן להושיט יד לכל עזרה מוצעת. מצד שני ,לאור ניסיוני, אני מתקשה לדמיין את עצמי נפתח ועובר תהליך במסגרת זמן כה קצרה. אשמח לשמוע דעה מקצועית לגבי הטיפולים הקצרים.

20/02/2002 | 10:20 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ששק, טיפולים קצרי-טווח נמצאו יעילים במגוון רחב של בעיות ועשוי בהחלט לעצור את ההתדרדרות שאתה חש. אחד המצבים בהם טיפולים קצרי-טווח נמצאו מועילים הוא בדיוק במצב אותו אתה מתאר, דהינו, לאחר טיפול ארוך מאוד, דוגמת זה שעברת. טיפולים קצרי-טווח אינם בהכרח טיפולים התנהגותיים-קוגניטיביים, המכוונים אל בעיות מוגדרות היטב, כמו למשל פוביות, אלא בתכנון מראש קיימת גם פסיכותרפיה קצרת-מועד בעלת אוריינטאציה פסיכואנליטית. אסופת מאמרים מעניינת בנושא זה בעריכת חיים דסברג ואחרים, "פסיכותרפיה קצרת-טווח", ראתה אור בהוצאת מאגנס והיא כוללת, בין היתר, תיאורי מקרים של פסיכותרפיה כזו שניתנה במסגרת תחנה ציבורית לבריאות הנפש בירושלים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית