פרוזאק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/02/2002 | 02:06 | מאת: יעקב

קבלתי מרשם לשימוש בפרוזאק. לפני שאני בכלל מחליט אם כדאי, האם יש הגבלות כל שהן, במיוחד על שתיית אלכוהול. אם כן האם יש תרופה שהשפעת דומה ואין לה הגבלות עם אלכוהול?

20/02/2002 | 02:18 | מאת: ניסו

מומלץ להגביל את כמות השתייה, אלכוהול עלול להגביר את תופעות הלוואי של תרופה זו מסקנה : לא רצוי לשלב שימחה בשימחה לעוד פרטים ומאמרים רציניים בנושא תוכל למצוא בין היתר כאן: http://www22.brinkster.com/zarut/misc/pills.asp

20/02/2002 | 02:24 | מאת: HERA

יעקב, נכון לעכשיו אין פסיכיאטר בפורום. מדוע שלא תברר את זה אם הרופא שרשם לך את הפרוזאק?

20/02/2002 | 10:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יעקב, לגבי כל התרופות האנטי-דיכאוניות והאנטי-חרדתיות יש הוראה לא להשתמש באלכוהול בזמן לקיחת התרופה. ברוב המקרים מדובר לאו דווקא על נזק אלא על אינטראקציה, כלומר, התרופה מחזקת את השפעת האלכוהול ולהפך. זה איננו מצב מומלץ כי הוא פוגם ביעילות התרופה, ובנוסף לכך עלול לגרום טשטוש בלתי-מבוקר, כך שקשה לדעת האם מדובר בחוסר יעילות של התרופה, או בתופעת לוואי שלה. גם כאן חשוב המינון ואם מדובר על כוסית אלכוהול מדי פעם, זה לא נורא. אם אתה שתיין כבד, זה אכן מסוכן ואף עלול להגביר את הנזק לכבד הנגרם בלאו הכי ע"י שתיית אלכוהול. אין אף תרופה פסיכיאטרית שלגביה הוראת-הנגד של שימוש באלכוהול אינה קיימת. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית