היפנוזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/02/2002 | 19:56 | מאת: אנני

שלום לרופא, האם אתה מכיר מטפלים מומסכים ומומלצים בהיפזוזה באיזור חיפה?? מה דעתך על טיפול בהיפנוזה לחרדות? תודה רבה.

19/02/2002 | 22:46 | מאת: דנה

בכתובת הזו: http://www.panicdisorder.up.co.il בהצלחה.

19/02/2002 | 23:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אנני שלום אינני מכיר מטפלים מסומכים להיפנוזה בחיפה אבל תוכלי לשאול באיגוד הישראלי להיפנוזה, שלחי מייל אל [email protected] בעיקרון היפנוזה עשויה בהחלט להיות יעילה בטיפול בחרדה. התאמת טיפול נעשית ע"י היכרות אישית עם המטופל. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

20/02/2002 | 07:36 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, גם אני אינני מכיר כאלו שעוסקים בהפנוזה באזור חיפה. אבל להבהרה: הפנוזה יכולה לסייע כאשר יש ארועי עבר עמומים, שיתכן וקשורים ומסבירים את החרדה, ולכן כדאי לבררם בבהירות. טראומות שקרו, ונדחקו, ועדיין משפיעות, הן דוגמה לכך. חרדה מוגזמת לשלום ילדייך, כשיש ברקע תהליכים משפחתיים בדמות אמא דאגנית, או חשש מקשר בינאישי זוגי כשאת רוויה בארועי חיים של בגידות, או חשש מאין-אונות כאשר היה ארוע כזה בעבר עם פרטנרית חדשה לאחר שתייה או אוכל כבד - הנם גורמי חרדות שצריכים ברור וטפול, אבל סביר להניח שלא באמצעות הפנוזה. אם תרצי לבר את הכדאיות של טיפול הפנוטי בעניינך, פני למייל האישי שלי עם פרטים מספיקים על התופעות שקורות לך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית