חיסיון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/02/2002 | 17:01 | מאת: סמדר

שלום, אני סטודנטית לפסיכולוגיה וחשוב לי מאד לדעת אם טיפול במסגרת קופת חולים יכול לפגוע בעתיד בעיסוקי או הסמכתי אם ארצה לעסוק בפסיכולוגיה? האם הרישומים שיהיו אודותי יוכלו להגיע לידי ידיים זרות? או שאתבקש לחתום על ויתור סודיות ואז כאילו בהסכמתי התיק יחשף? הסוגיה הזו חשובה לי שכן אם אכן אפשרי מצב כזה של חיטוט בעברי אעדיף טיפול פרטי. תודה.

18/02/2002 | 17:10 | מאת: HERA

סמדר, החיסיון שחל על מטפל פרטי חל גם על מטפל שעובד עם קופת החולים. יכול להיות שיהיה רישום שנפגשת עם פסיכולוג, אך תוכן השיחות חסוי. חוץ מזה... אחוזים גבוהים מאוד מבין הפסיכולוגים היו בטיפול בעברם... אי-אפשר להתכחש לזה. אני חושבת, שפסיכולוג שעבר טיפול, יכול להיות הרבה יותר מוצלח מפסיכולוג שלא היה מטופל בעצמו!

18/02/2002 | 20:01 | מאת: בל

אני הייתי בטפול פסיכולוגי בקופת חולים וזה בכלל לא נרשם בתיק האישי שלי כל האבחונים והכל היו בתיק חדש שלא קשור לתיק הרפואי שלך לפחות ככה זה הי האצלי. אני לוקה בבולמיה והייתי בטיפול פסיכולוגי בקופת חולים והרופא משפחה לא יודע מזה כלום

18/02/2002 | 20:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום סמדר, את מעלה שאלה חשובה ביותר. לצערי, לא אוכל לענות עליה באופן חד-משמעי. אני יכול רק לתת לך דוגמא והיא שהובטח, למשל, לפני כמה שנים שהפרופיל וסעיפי הליקוי בתעודת השחרור או הפטור של אדם שהשתחרר מהצבא, או אפילו של אדם המשרת במילואים, יישארו חסויים ושסעיפים אלה לא ייכללו בטפסי בקשת משרה בשירות הציבורי. זכור לי שאף נעשה שינוי המחייב זאת בחוק, אך מספר מטופלים שלי שמילאו טפסים בנציבות שירות המדינה לאחר מכן אמרו לי מפורשות שעדיין קיים טופס שיש בו סעיף של פרופיל רפואי וסעיפי ליקוי בצבא. אני מבין שהאנלוגיה היא לא מלאה וששירתת בצבא, אך אין כל ערבויות בנושא זה. ההסמכה לעיסוק בפסיכולוגיה קלינית ניתנת ע"י משרד הבריאות וטיפול במסגרת קופ"ח אמור אכן להיות חסוי, אך להרגשתי יש כאן סיכון. ברור, שעצם היותך בטיפול פסיכולוגי לא תפגע אוטומאטית בהסמכתך וגם לא בהעסקתך בשירות הציבורי כפסיכולוגית, אך הייתי נוקט כאן משנה זהירות, שכן המציאות עלולה לזמן מצב שבו תרצי לעבוד כפסיכולוגית בעתיד אצל אותו גורם בו היית מטופלת ועל כן הייתי בהחלט ממליץ על "הפרדת רשויות". בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

18/02/2002 | 23:41 | מאת: א ד י

סמדר שלום, שמעתי מחבר שלמרות שהובטחה לו סודיות רפואית מלאה , החיסיון נפרץ כשהוא הגיש בקשה לעבוד בקופה הזאת. לידיעתך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית