ציפרמיל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/02/2002 | 10:57 | מאת: שחר

רציתי לשאול מה ידוע על התרופה ציפרמיל? לאחרונה קיבלתי טיפול באמצעות תרופה זו בעקבות הפרעה חרדתית. האם התרופה דומה לסרוקסט? מהן תופעות הלוואי שלה, וכיצד היא יכולה להשפיע על חיי היומיום שלי. מעולם לא נטלתי תרופות פסיכיאטריות, ולכן חששותי. הייתי שמחה לקבל תשובה מאיש מקצוע, וממשתתפי הפורום ששמעו ו/או התנסו בתרופה.

18/02/2002 | 11:45 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שחר, בשלב זה אין רופא פסיכיאטר בפורום, והוא הגורם המוסמך לענות על שאלות בענייני טיפול תרופתי. אני אינני רופא ואל תשובותיי יש להתייחס בהתאם בנושא זה. ראשית, גם התועלת וגם תופעות הלוואי של תרופות אנטי-דיכאוניות הן עניין אינדיבידואלי מאוד ולעיתים דרוש תהליך ארוך למדיי של ניסוי וטעייה עד לבחירת התרופה הנכונה. ציפרמיל שייכת לקבוצת ה-SSRI עליה גם נמנים הפרוזאק, הפאבורקסיל וגם הסרוקסט אותו הזכרת. מבין כל אלה, לפי מחקרים מבוקרים שנערכו, לציפרמיל תופעות הלוואי החלשות ביותר, גם יחסית לסרוקסט. למשל, היא הרבה פחות פוגעת בחשק המיני בהשוואה לסרוקסט, אם כי עדיין עלולה לעכב אורגזמה. ואולם יש לזכור שמדובר במחקרים סטטיסטיים וייתכן מאוד שאת לא תסבלי כלל מתופעות הלוואי. לכן הדרך היחידה לבדוק את יעילותה של התרופה אל מול תופעות הלוואי שלה היא דרך ניסיון אישי ולהמתין כחודש עד שהיא תתחיל להשפיע. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

18/02/2002 | 19:59 | מאת: ..

תגיד שלום לזיין..

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית