חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

17/02/2002 | 22:13 | מאת: מרלן

לפני שנתייםסבלתי מחרדות וטופלתי בסרוסקט,בזמנו הסבל שלי היה לחצים בראש איומים וכאבים פיזיים ביום חמישי החל אצלי כאב ראש שיגרתי נטלתי אופטלגין ונכנסתי לישון בבוקר הכאב חזר ואז התחלתי להיכנס ללחץ ומאז תפוס לי כל הצוואר יש לי תחושה לא נעימה בראש,יובש נוראי בפה וקר לי ברגליים זה חרדה שוב? לציין שהתחתנתי לפני חודשיים ופוטרתי לפני חודש ואני לא בן אדם של בית וזה מה שאני עושה כרגע יושבת בבית.

17/02/2002 | 23:42 | מאת: HERA

מרלן, ייתכן וכל השינויים שחווית לאחרונה גרמו לחרדה לחזור... מדובר במצבים שמעוררים חששות גם באנשים שמעולם לא חוו חרדה. בשביל לוודא שאכן מדובר שוב בחרדה, כדאי לך לפנות לרופא המשפחה לבדיקות כלליות. אם הכל בסדר, תחזרי שוב לפסיכיאטר. הרה.

18/02/2002 | 07:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מרלן, ראשית, יש לשלול קיום מקור אורגני לכאבי הראש העזים אותם את מתארת (בירור כזה נעשה בד"כ אצל נוירולוג). אני מניח או מקווה שהדבר נעשה. אינך כותבת האם הסרוסקט עזר בזמנו, אך בהחלט קיים מקום לחזור ולהתייעץ בפסיכיאטר לצורך התאמת טיפול תרופתי. אם האבחנה היא הפרעת חרדה, תהייה תועלת רבה לשילוב טיפול פסיכותרפויטי בשיחות בנוסף לטיפול התרופתי, מה גם שאת צריכה להתמודד עם מצב חדש, ישיבה בבית, בהיותך אדם הנוהג לצאת מהבית. גם ההתמודדות עם פיטורייך ועם נישואייך הטריים צריכה להיעשות במסגרת טיפול שבו תיבדק האפשרות האם התופעות שאת מתארת אינן מהוות תגובה לשני המצבים החדשים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

18/02/2002 | 23:05 | מאת: מרלן

תודה רבה על תגובתכם המהירה,אז ככה אכן הסרוסקט עזר לי בתקופה ההיא,היום יום ב' ועדין לא הלכתי לרופא יש לי פחד נואי מרופאים וכמו כל אדם שמכיר את גופו גילתי שזה כאב של פחד של חרדה ולא כאב אמיתי,כי עם חס וחלילה זה היה משהוא אורגני נורולוגי היו תופעות שונות ממה שאני חשה,הכאב חלף עכשיו זה הלחצים והאי נעימות בראש,סבלתי מי זה בעבר לתקופה של 5 חודשיים ואני מכירה כל תזוזה בראשי הדפוק(סליחה על הביטוי)ומרוב שראיתי נורולוגים בעבר הם הסבירו לי מה זה בדיוק כאב של משהוא אמיתי או משהוא כמו שיש לי. האם אני צודקת? שאני יוצאת אני בקושי חשה בזאת

19/02/2002 | 22:08 | מאת: מרלן

האהרה מתוקה שלי קודם כל תודה אין סיכוי שבעולם שאני יקח כדורים אני מעדיפה לסבול כמה ימים,ולעבוד על הנפש שלי,מנוחה מדיטציות רייקי,לא רוצה להכניס כימיקלים לגוף שלי,הם אומנם עוזרים,אבל.....זה זמני,העזרה האמיתית זה לעבוד על הנפש תודה בכל זאת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית