אחרי מות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/02/2002 | 22:54 | מאת: שאול סלה

שלום לכולם כשקמתי מהשבעה התחזקתי מהעידוד של נזבורה,נטע,איתן ,מ ,HERA וכל מי ששכחתי אני גם רוצה לציין במיוחד את מי ששלח לי את רשימת הקישורים שעוזרת להתמודד עם הכאב לגבי ההרגשה - כל ניסיון "להרגיש טוב" בצורה מהירה ומלאכותית יהיה בגידה באבא ובמורשתו הכאב והעצב אינם כורח אלא ביטוי לכך שהיחסים עם אבא היו עמוקים בחייו וימשיכו להיות עמוקים עם דמותו לאחר מותו נדמה לי שהכאב והעצב בזמן אבל אינם דחק או stress במקרה של אבל הדחק הוא העדר הכאב מבחינה קלינית -הייתי אתמול אצל הרופא לביקור שנקבע בטרם הלך אבא לעולמו והסכמתי להמלצתו להתחיל מיד בהפחתת המינון של התרופות כדי להגיע להפסקת הטיפול תודה לכולם מקרב לב שאול

14/02/2002 | 00:05 | מאת: איתן

שאול שלום אף אחד לא אמר שאתה צריך לצהול משמחה על מה שקרה. עצם זה שחוזרים לשגרה לא אומר שאתה מחר מתחיל לעשות מסיבות פרועות:) החזרה לשיגרה אומרת שאתה חוזר לחיים הרגילים של עבודה של עשיה רגילה. כמו שאמרתי זה גם לא אומר שאתה שוכח את אבא שלך. ואני מסכים שהכאב והעצב הם ביטוי ליחסים העמוקים עם אביך. ואף אחד לא אומר לך לא ליהיות עצוב או לא לבכות. מותר לך לבכות וליהיות עצוב. ולהכנס למסלול הרגיל לוקח זמן. אבל בכל מיקרה צריך להכנס למסלול הרגיל. ואסור לשבת ללא מעש. כי אז המחשבות מטרפות. ואתה בעצמך אמרת את זה. ואני שמח לשמוע שאתה מתחיל לחזור למסלול של שיגרה. של פחות תרופות ואני מקווה גם שיגרה בריאה יותר אני מאחל לך המון בהצלחה @----)--- איתן

14/02/2002 | 00:34 | מאת: adi

שאול, אל תתן גם לסביבה לשפוט אותך, כי אף אחד לא מבין, את התחושה. עדי

14/02/2002 | 01:46 | מאת: HERA

לילה טוב שאול, מה הפירוש של "ניסיון להרגיש טוב"? איך אפשר לנסות את זה? הלוואי וזה היה עובד ככה... אתה תדע שאתה יכול להרגיש יותר טוב כש... תרגיש יותר טוב... take your time... בשלב מסויים זה יהפוך להיות "עצב מתוק"... כזה שתמיד יתקיים אבל יכאיב פחות... הזכרונות מאבא תמיד יישארו, חלקם בצבעים בוהקים יותר וחלקם פחות... הרה.

14/02/2002 | 02:13 | מאת: נזבורה

שלום שאול, אני שמחה לשמוע שהתעודדת ממה שכתבנו לך כאן - הרי זו בדיוק היתה המטרה של כולנו! וכמו שכתבת בעצמך - אל תעשה שום ניסיון להרגיש כך או אחרת. הרגשות יבואו מעצמם - יהיו עליות וירידות, יהיו דמעות ולצידן יהיה גם צחוק, לפעמים אפילו הומור שחור - והכל בסדר!!!!!!!! ייתכן שבימים הטובים יותר תרגיש כאילו אתה בוגד באבא ובזכרו. אבל זו לא בגידה - זו התאוששות! ובימים הטובים פחות ייתכן שתרגיש כאילו אתה נסוג - אבל זו לא נסיגה - זה כאב טבעי ומובן! הטבע דאג לתת לנו את כל האמצעים האלה כדי שנשתמש בהם - בכל אחד מהם לפי מה שאנחנו מרגישים ברגע מסויים והם-הם שיובילו אותנו אל ההתאוששות ובניית חיינו מחדש! כל טוב! נזבורה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית