בעיית לימודים ושינה עם אח שלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/02/2002 | 21:32 | מאת: שלבוק

שלום, אחי הקטן בכיתה ט' וכבר חצי שנה הוא כל הזמן חוזר מהבית ספר, ישן איזה 5 שעות ורק בלילה בסביבות חצות או אחת הוא מתחיל את השיעורים וככה בלולאה כבר יותר מחצי שנה והוא פשוט לא יכול להפסיק עם זה מה לעשות???

14/02/2002 | 00:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ש. שלום בד"כ זה ענין של גבולות. אם יציבו לו גבולות ברורים ניתן לשנות את המצב. חשוב לבדוק מה הוביל אותו לשיטה כזו של שינה ולימוד, ואולי כדאי להיעזר במטפל משפחתי, אם העניין נראה בלתי פתיר בשיטה הפשוטה של פשוט לדבר איתו. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית