איך נחלצים מהמבוך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/02/2002 | 20:47 | מאת: חברשלו

אנא , חברים ומומחים תנו חוות דעתכם המלומדת. - הוא בן חמישים היא בת ארבעים ושמונה.ברישומי משרד הפנים , מזה שלושים שנה הם נשואים ,כלומר הוא היה אז בן עשרים היא בת שמונה עשרה. אבל בחיים האמיתיים לפני י"ב {12} שנה הוא עזב את הביית , הוא מצוי בזוגיות שניה {מובן שלא נישא } יש להם ילדה קטנה כבת שנתיים אחות ,למחצה , של שני בניו הבוגרים עמם שומר על קשר נהדר. והבעייה, "אשתו" על פי הרישומים לא מוכנה לתת לו גט , רוצה אותו חזרה !!! שתים עשרה חלפו והיא בשלה "רוצה אותו חזרה" ניסו לשכנעה רבים וטובים ,בני משפחה , בניה שלה , חברים ,אנשי מקצוע , עו"ד והיא ..... כלום רוצה אותו חזרה , אני לא אהיה "גרושה" !!!!!!!!! מומחים וחברים יש לכם הסבר ?? סוציאלי ? פסיכולוגי ? פסיכיאטרי ??? יש לכם רעיון יצירתי איך עוזרים לגברת להפנים שנישואיה באו לסיומם מ.. ז.. מ.. ן ערב נעים לכם

14/02/2002 | 00:22 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ח. שלום אחרי 12 שנה מדובר בוודאי כבר בנושא עקרוני שבתוכו צבור כעס רב. אני לא בטוח שהיא באמת רוצה אותו חזרה, אולי זו שיטת נקמה. אין לי רעיונות יצירתיים מידי. לעיתים אדם שמכיר את שני הצדדים עשוי לעזור. במידה ולא אפשר אולי פשוט להשלים עם המצב. מבחינה משפטית ניתן להסדיר את הזוגיות בהסכם אצל עורך דין ולמעשה מבחינה פרקטית לנישואי העבר אין משמעות גם עם הם קיימים על הנייר. בקיצור, הזוגיות הנוכחית וההורות לא צריכה להיפגע בגלל רישום טכני שכבר אינו תקף מבחינה רגשית כל כך הרבה שנים, והעדר רישום טכני לזוגיות הנוכחית. יש כאן באמת מבוך? בברכה ד"ר אורן קפלן

14/02/2002 | 01:38 | מאת: חברשלו

אשמח לקרוא גם את התיחסותך ???????

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית