בני בן ה-10

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/02/2002 | 21:33 | מאת: מיכל

שלום, ברצוני להתייעץ בקשר לבעיה מאוד רצינית בעניין בני בן ה-10 עקב בעיות בין בני ובין בעלי (בעיות שנובעות בעיקר בגלל חוסר היכולת וההבנה של בעלי להתמודד עם התנהגות שובבה של ילד בן 10) , בעלי כבר כמה שנים מתנהג עם הבן בצורה מאוד תוקפנית בכל דבר כמעט, יש הרבה מריבות בין שניהם, הילד בזמן האחרון התחיל להתנהג בצורה אגרסיבית כלפי האבא (מכיוון שכך האבא מתנהג אל הילד) . בני ילד מאוד חכם ונבון, ילד רגיש ואינטלגנט , מקובל בחברת הילדים וילד נעים וחברותי מחוץ לבית. בני פיתח התנהגות זו עקב התנהגותו של אביו כלפיו. שאלתי היא מה עליי לעשות, האם בני צריך עזרה מקצועית כדי לעזור לו להתמודד עם אביו ? או ש.....? אודה מאוד על תשובתכם

12/02/2002 | 23:19 | מאת: אורחת

כל השנים בתי היתה בת התפנוקים של אביה ( בעלי ). כשהגיעה לגיל 15 שנה , התהפכו היוצרות . היא התחילה להתחצף והוא התחיל להיות תוקפני ופעם אחת החטיף לה מכה רצינית אחרי שהוציאה אותו מדעתו. תגובתה היתה כעסים , צרחות ואף התלוננה שהיא ילדה מוכה. בעלי לא ויתר והיא המשיכה להתחצף ולהרגיז אותו. ניסיתי לדבר עם בעלי שיעזוב אותה לנפשה אך ללא הועיל. המצב הגיע לידי כך שהצעתי לה שהיא ואני נעזוב את הבית ונלך לגור ביחד בדירה שכורה, אך היא סרבה . המשיכה לעצבן אותו וגם הוא לא שתק והיו כעסים קשים. בקיצור, פנינו לעזרה מקצועית של עובדת סוציאלית שקודם דיברה עם הילדה ואח"כ אספה את כל המשפחה כולל הילדים שלנו. אחרי 4 -5 פגישות העו"ס הצליחה לגשר על הפערים והמצב התחיל לאט לאט להשתפר כשכולם משתפים פעולה. אולי עזרה מקצועית תוכל לעזור גם לכם??????

12/02/2002 | 23:43 | מאת: adi

מיכל, ההורים שלי לא הסתדרו איתי (הייתי ילדה מפונקת והתחצפתי) וגם עזרה מקצועית לא עזרה (בתקופת בית הספר) אח"כ שיתפתי פעולה עם העזרה המקצועית ועם אימא שלי (אבא שלי נפטר(. עדי

12/02/2002 | 23:53 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מיכל שלום מנוסח ההודעה ניכר שאין מדיניות משותפת בינך לבעלך בנושא בנך. המסרים הכפולים שבנך עלול לקבל מכם אינם תורמים לשיפור המצב. אני מציע לכם לפנות לייעוץ משותף לך ולבעלך (ללא השתתפות הילד בשלב הראשון לפחות) אצל מטפל משפחתי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית