בעייה רצינית מבקש חוות דעת?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/02/2002 | 20:27 | מאת: אבי

אני משתמש בסרוקסאט כ -4 חודשים עקב בעיב של ראיה תחושות בידיים תחושה של נתק מהמציאות ועוד כל מיני תופעות מוזרות האמת היא שמאז שאני נוטל את הכדור הזה התופעות ברובן נעלמו אך עד כמה שידוע לי אני לא בדיכאון (או לפחות אני לא מרגיש בדיכאון באופן מודע) אני מנהל אורח חיים רגיל מכל הבחינות שאלותיי הם: 1. האם הכדור פוגע בפוריות והאם הוא יכול לגרום נזק כלשהו לעובר 2. האם הכדור גורם להשנה או לחילופין גורם לאכילה מוגברת והיא זו שגורמת להשמנה ברצוני לציין ש ב 4 חודשים שאני נוטל עליתי ב - 8 ק"ג תודה רבה

12/02/2002 | 23:19 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אבי, בהיעדר פסיכיאטר בפורום באופן זמני, אנסה לענות לך בקווים כלליים תוך הדגשת העובדה שאינני רופא ושעליך להפנות את השאלות לפסיכיאטר שנתן לך את התרופה. מידת הביטחון של תרופות ממשפחת ה-SSRI ובתוכן הסרוקסט לא נבדקה מספיק לגבי נשים הנמצאות בהיריון ויש לשקול את הנזק האפשרי מול התועלת האפשרית בכל מקרה לגופו. התרופה אינה פוגעת בפוריות, אם כי היא פוגעת בחשק המיני ומעכבת שפיכה אצל גברים. השמנה כתוצאה מהתרופה היא תופעת לוואי נדירה ביותר וברוב המקרים, חלק מהתרופות השייכות למשפחה זו אף מדכאות את התיאבון, לפחות בתחילת הטיפול וגורמות לירידה במשקל. ושוב, הסמכות המתאימה להפניית השאלות הללו היא פסיכיאטר המכיר אותך אישית שיסביר לך את ההשלכות של תופעות הלוואי במקרה הספציפי שלך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית