איך בוחרים טיפול?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/02/2002 | 18:01 | מאת: ש

אני רוצה ללכת לטיפול ישנם אלפי שיטות ומטפלים איך אדע מה מתאים לי? דינאמי, קוגניטיבי-בהביוריסטי, גשטאלט, אדלר, ... אילו תכונות אופי מתאימות לאיזה טיפול?

12/02/2002 | 23:38 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ש', אחד הגורמים בהתאמת שיטת הטיפול, המטפל והגישה הטיפולית הוא סוג הבעיה (למשל, בפוביה ספציפית טיפול התנהגותי יעיל יותר מטיפול פסיכודינאמי ובהפרעת החוזרת ומופיעה בתחומי חיים שונים טיפול המתייחס לכלל האישיות עשוי להתאים יותר). גורם חשוב נוסף בפסיכתרפיה, אולי אף יותר מהגורם הקודם, הוא איכות הקשר בין המטפל למטופל והתאמה כזו יכולה להיבדק רק ע"י ניסוי וטעייה. ציינת כמה סוגי טיפול, כך שאני מניח שיש לך איזו התמצאות בסיסית ואת או אתה יכול/ה לבחון גם מה מדבר אל ליבך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית