הריגוש והסכנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

12/02/2002 | 13:29 | מאת: ליבי

למדתי עכשיו משהו חשוב שהסתכנתי המון!!! אתמול לא רק שהסתכנתי בזריקת עוגה לפרצוף - דבר שדי חששתי ממנו אבל גם איכשהו הייתי 50% בטוחה שזה יקרה... הסתכנתי במשהו קצת הרבה יותר עמוק מזה כשאוכלים עוגה יש את הסיכון להשמין...ויש השמנה שמובילה למוות ....אכזרי

12/02/2002 | 13:37 | מאת: מיכל

ליבי יקרה:) אני יודעת עד כמה את אוהבת להשתמש בדימויים. נכון, הם עוזרים להרחיק את המצב וכאילו לחשוף וגם להסתיר בו זמנית. אבל בכל זאת, אם את באמת רוצה את עזרתנו, ספרי לנו מה בדיוק קרה ומה את מרגישה בקשר לזה, וכך העזרה שאת מצפה לה תהיה הרבה יותר מלאה ואפקטיבית עבורך. אם את עדיין לא מוכנה לחשיפה, אבין זאת אבל מצד שני העזרה תהיה פחותת ערך. ואם דברייך מכוונים להרה בלבד, ומהאימיילים היא כבר יודעת על מה מדובר, אז ראי את דבריי כבטלים ומבוטלים. מאחלת לך רק טוב, מיכל.

12/02/2002 | 14:23 | מאת: ליבי

מיכל יקרה אם תסתכלי על הודעות קודמות (מעמ' 609 ואילך או אפילו קצת קודם...) תביני במה מדובר הודעות כמו "הגיגים בלילה" או סתם הודעות שלי שמיועדות לאנשים אחרים.... סיפרתי את הסיפור באופן די מובן והדמוי של אגסים וחיטה נוצר משיחה עם חבר קרוב שהוא גם פסיכולוג...וזה לא בא במטרה להסתיר...אהבתי את הדימוי והמשכתי הלאה תקראי את ההודעות הישנות יותר ותראי מה את מבינה מהן יום טוב

12/02/2002 | 15:54 | מאת: HERA

ליבי... כשאוכלים עוגה במינונים מוגזמים אז משמינים... כשאוכלים גם עוגה, אבל לא רק - אז זה בסדר... ופה משתלב האגס... כי אגס זה בריא, אבל רק כשלא נעשים אובססיביים לגביו... אם מחפשים תמיד אגסים, בלי לחשוב על ההשלכות שבדרך - אז אומנם בסוף מוצאים אחד יפה ומזין - אבל כמה אבד בדרך? את לא חושבת, שאיכשהו את מחפשת את הסכנה והריגוש? כהענשה עצמית, אולי? תאכלי הרבה עוגה ובאמת תכאב לך הבטן, תקבלי אותה בפרצוף - וזה שוב יהיה עלבון צורב ופגיעה אנושה...

12/02/2002 | 19:12 | מאת: ליבי

הרה יקירתי השאלה היא - מה אם הצד השני שאוכל יחד איתי את העוגה בקיא באכילת עוגות? אז גם הוא רגיל וזה פחות "מזיז" לו מאשר לי. השאלה היא אם זו לא בעיה גדולה בשבילי...כי מי ערב לי אילו רכיבים מועברים אלי דרך העוגה? והענשה עצמית? על מה? על זה שאני מסכנה כי אני בדיאטה צמחונית? על זה שבהיוולדי הוגדרתי כצמחונית בלי ידיעה של מה יקרה עוד כמה שנים? על זה שגם אגס מזין לא ייצא לי בשדות שבהם אני מחפשת אותם?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית