הערות להורים לילדים שמנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/12/2000 | 00:09 | מאת: adi

לצוות מנהלי הפורום ושאר הגולשים שלום, ברצוני להעיר להורים לילדים שמנים מספר דברים וזאת לאחר שנתקלתי בשאלות באתר (בפורום הזה וגם בפורום התזונה והדיאטה( השגותיי הן אלה: א. לפי דעתי אתם צריכים לשאול את עצמכם: האם זה מפריע רק לי, או שזה מפריע גם לו? המלצתי - חכו עד שזה יפריע לו, כי אז הוא ישתף פעולה. אם אתם מעירים לילד, הוא מקבל זאת כך: "אם אני שמן, וההורים מעירים לי על המשקל, אז הם לא אוהבים אותי" ילדים כאלה בדרך כלל דחויים חברתית, אז למה לעשות להם עוד יותר רע? ב. האם אתם או אחד מכם שמנים? אם כן, כאשר הורה אחד שמן הסיכוי לילד שמן הוא 50% ואם שניכם שמנים, הסיכוי הוא 80%!!! ולזה יש שתי סיבות: א. גנטיקה. ב. הרגלים. מה לעשות, אתם לא יכולים להגיד לילד "אתה תאכל במטבח וליד השולחן", בעוד אתם חוטפים מהמקרר!!! ילדים לומדים מחיקוי. ג. מי אמר שאוכל דיאטטי לא טעים? שנו את שיטת הבישול שלכם. ד. הוחלט שרק הילד מדיאט? אל תשימו לו צ'יפס מול העיניים ותאמרו לו :" אל תאכל מזה" אני, שאני אדם בוגר מרגישה מסכנה כשעושים לי את זה !!!! אז על אחת כמה וכמה שעושים את זה לילד!!! ובכלל, מי אמר שצריך לאכול רק מטוגן? שימו גם הרבה סלטים. ה. מי אמר שלילדים יותר קל לעשות דיאטה? להיפך!!! לילדים הרבה יותר קשה!!! נכון, חילוף החומרים שלהם מהיר יותר, אבל יש מסיבות ביום שישי (או במוצאי שבת, תלוי למי) ובמסיבות יש פיתויים שהילד לא יכול לעמוד בפניהם!!! הערותיי מתייחסות לילדים בריאים בלבד. עדי

07/12/2000 | 21:56 | מאת: טלי וינברגר

עדי שלום רב, תודה על שהחכמת אותנו... דבריך חשובים ונכונים, אך לא כולם מצליחים ללכת לפי הנוסח הזה.... בכל אופן, אלו דברים חשובים ותודה! בברכה, טלי פרידמן

09/12/2000 | 13:03 | מאת: אליאן

אולי יש גם רעיונות לגבי ילדים חולים שהתאבון הרב נובע מתרופות. בני מקבל שני סוגים של תרופות שכל אחת מהן תופעת הלוואי שלה בנוסף לעד כמה, היא תיאבון מוגבר. אני מדברת על תיאבון בצורה קיצונית! ילד בן 14 - גובה 164 ,- משקל 85 ק"ג!!! אשמח לקבל רעיונות דיעות.

09/12/2000 | 19:16 | מאת: adi

לאליאן שלום רב, 1. אולי כדאי לשוחח על זה עם הרופא המטפל? 2. נסי לחפש קבוצת תמיכה מתאימה כדי שתעזור לכולכם. עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית