לפסיכולוג קליני?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/02/2002 | 10:44 | מאת: דני

תוך כדאי שיחה עם אדם אשר טוען שהוא בדכאון,מתחים וכו... ע'פי איזה סימנים וצורת ביטוי שלו אפשר להבין שאכן מצוקתו היא אמיתית............???

10/02/2002 | 17:34 | מאת: HERA

דני, אם אותו אדם מרבה להתייס למוות - זה מעורר חשד (מתוך הנחה שהוא לא קברן או פתולוג). אם אותו אדם מרבה להשתמש בביטויים כמו "אין שום-דבר שווה", "אני לא שווה כלום", "אין בשביל מה לחיות" וכדומה.... זה אור אדום. אם אותו אדם סובל מבעיות שינה ו/או אכילה פתאומיות, וללא סיבה רפואית - זה עוד אור אדום. אבל אבחנה הכי טובה תעשה ע"י פגישה עם איש מקצוע, שיוכל להתרשם מהאדם באופן אישי, מהתבוננות ומשיחה.

10/02/2002 | 19:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דני שלום אדם שטוען שהוא במצוקה נמצא במצוקה. אדם שצריך להמציא מצוקה כדי למשוך תשומת לב מצוי גם הוא בסוג כלשהו של מצוקה וחשוב לבדוק איך לעזור לו. במידה ומדובר בחשש לדיכאון קליני חשוב להפנות אותו לייעוץ מקצועי כיוון שניתן לעצור התדרדרות במצב ע"י זיהוי נכון של הבעיה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית