טיקים - בבקשה עזרו לי......

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/02/2002 | 23:37 | מאת: דלית

האם מישהו מכיר או שמע על התופעה האם אכן היא נובעת רק כתוצאה ממתחם או שישנם עוד סיבות???? איך מתייחסים/ מטפלים בה כאשר מדובר בילדים????. אני מדברת במקרה שלי על טיקים נשימתיים זה פשוט נורא להמצא בסביבה של מי שעושה זאת לא נעים וגורם לתחושת מחנק..... אני כבר משתגעת

09/02/2002 | 23:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דלית שלום אנא הוסיפי פרטים: גיל, כמה זמן התופעה קיימת, האם יש תופעות אחרות, מה בדיוק קורה בזמן הטיקים והאם ניתנה אבחנה ע"י מישהו שזה אכן תיקים, האם ניתן טיפול כלשהו בעבר. בברכה ד"ר אורן קפלן

10/02/2002 | 00:14 | מאת: דלית

מדובר בילד בן 14 הטוען שיש לו קשיי נשימה נבדק על ידי א.א.ג שערך גם צילום מערות הפנים נמצא עיבוי קל כתוצאה מהצטננות מה שגרם לחסימת אויר קיבט טיפול בקורטיזון למשך 5 ימים וכן משאף ועוד איזשהו כדור לייבוש הטיפול לא ממש עזר הרופא טען שאין סינוסיטיס ושהמצב השתפר אולם הנשימה הכבדה והמאומצת הנשיפה בכח של האויר כאילו האנחות אינה פוסקת חזרנו לרופא המשפחה ואמר שילד אין כלום שנעזוב אותו בשקט וזה יעבור הוא גם טען שכנראה מדובר בטיקים הוא יודע שמדובר בילד בריא וגם לא נמצא כל ממצא בבדיקת סטטוסקופ כמובן שאבחנה כזו יכול לתת רק נאורולוג... אבל כיצד ניתן לאבחן שאכן אלו טיקים?????? התופעה הייתה קיימת בעבר לפני כשנתיים למשך כמה חודשים התמעטה עד כדי כמעט וכלום ולפני כחודשיים חזרה שוב זה פשוט נורא מי שנמצא לידו נחנק מהנשימה הזו אומרים כך שמעתי שייתכן והתופעה נובעת מלחץ למרות שעל פניו הילד נראה כאילו רגוע אך אולי זו העמדת פנים ? ! ? אודה לך מאוד אם תעזור לי איך לעזור לו...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית