לרוית ניסן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/02/2002 | 17:52 | מאת: מיקי

היי רוית. מה שלומך? זו שוב אני... עם האצבע לא הולך כ"כ טוב... כשהיא ערה, ואני אומרת לה, אז היא מוציאה את האצבע ואומרת לעצמה "פויה!, אצבע לא בפה!" (זה נורא חמוד...) אבל היא מהר מאד חוזרת למצוץ אותה... הרופא אמר לי שאין מה לעשות חוץ מלהמשיך ולדבר איתה על זה. רציתי לשאול אותך אבל משהו אחר: הבת שלי לא מבדילה בין צבעים עדיין. באיזה גיל אמורים כבר לדעת צבעים? צורות היא יודעת (אפילו משושה, מעויין וכו'...), מספרים היא גם יודעת, אפילו את הא"ב היא לפעמים ממלמלת... האם אני סתם מוטרדת או שיש לי סיבה? אצלה הכל אדום, כחול וצהוב... אין לה שום בעייה להגיד על משהו צהוב שהוא אדום ועל משהו אדום שהוא כחול וגם לערבב בין אלה... מחכה לתשובה. מיקי.

09/02/2002 | 19:21 | מאת: רוית ניסן

למיקי היי. עם האצבע כתבתי לך שזוהי תופעה מאוד עקשנית וקשה למיגור. הייתי קצת מניחה לזה עד שקצת תגדל והיא בעצמה תבקש את עזרתכם בגמילה. לגבי הצבעים- בגיל 3 ילדים רבים כבר יודעים להבחין בין צבעי היסוד לפחות. לא נשמע שזוהי בעיה התפתחותית היות והיא מכירה מספרים וצורות. תתייעצי עם רופא הילדים שלה- נראה מה הוא אומר. בכל אופן זה לא נשמע מדאיג מאוד. בברכה. רוית. נ.ב. יש אבל משהו בילדה הזאת שגורם לך לדאגות וחרדות. מענין לחשוב על כך- לא? . רוית.

10/02/2002 | 06:42 | מאת: מיקי

היי רוית. קודם כל - ביתי בת שנתיים... ואת כתבת שבגיל 3 מבחינים בין צבעים, מה שאומר שיש לה עוד שנה... שנית - רציתי להודות לך: זה ממש נחמד שיש מישהי שאפשר להתיעץ איתה. ו... דבר שלישי: אני דוקא די רגועה בכל מה שקשור אליה, אני חושבת שהיא ילדה מדהימה ומאד פיקחית (אבל אני לא אוביקטיבית...) מי שלחוץ ומלחיץ זו דוקא הסביבה. (ובטח כבר נתקלת לא פעם בתופעה הזו...) הורים שמוטרדים מזה שהנכדה לא יודעת צבעים, סבתות שלחוצות שהנינה עדיין לא אומרת משפטים שלמים וכו'. אז אני מחפשת תשובות יותר בשבילם מאשר בשבילי... אני דוקא די רגועה ובטוחה בעבודה שאני עושה איתה. שוב - תודה. מיקי.

09/02/2002 | 21:47 | מאת: אמא

שלום מיקי, אם הילדה מוצצת אצבע וטוב לה עם זה, כדאי לעזוב אותה לנפשה . יכול לקרות שעקב נידנוד שלך היא תפסיק למצוץ אצבע ותסגל לעצמה הרגל מגונה הרבה יותר גרוע. מניסיון של אמא ל- ארבעה ילדים האמיני לי עיזבי אותה לנפשה, היא כנראה זקוקה לזה . מציצת האצבע ממלאת אצלה איזו שהיא פונקציה , וממש לא כדאי להפסיק לפני שהיא מוכנה לכך. שיהיה לך הרבה נחת.

10/02/2002 | 06:43 | מאת: מיקי

שלום. אין לי בעייה עם ההרגל. לפני כשבוע כתבתי כאל לרוית על זה שנהיה לה פצע באצבע בעקבות המצציצה, ושהעור נהיה סדוק ופצוע. זה מה שמטריד אותי. יש לך אולי רעיון מה לעשות?!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית