פסיכוזה פרנואידית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/02/2002 | 04:50 | מאת: דפנה

האם אדם הסובל מפסיכוזה פרנואידית (או סכיזופרניה) יכול לפתח דמיונות שווא הנוגעים לאירועים טראומטיים, כגון אונס? כלומר, האם ייתכן מצב בו הוא מדמיין שעבר אונס?

07/02/2002 | 06:59 | מאת: ד"ר אבני

הייתי מאד מאד (מאד מאד !) נזהר מלקבוע דבר כזה בברכה עמי

07/02/2002 | 07:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דפנה, אין זה מן הנמנע. מבחינה דינאמית, הדלוזיות (מחשבות השווא והיחס) משקפות משאלות (עד כמה שזה נשמע מוזר, כמו בחלומות - למשל, בחור בגיל ההתבגרות שיש לו נטיות הומוסקסואליות שהוא אינו יכול לקבלן והוא פסיכוטי יכול לפתח בצורה השלכתית דלוזיות על כך שנאנס), אך קשה להשיב על כך בלי לדעת יותר פרטים. ייתכן מאוד שאונס ממשי היווה טריגר ממשי לפריצת המחלה אצל אדם שהיה מועד לכך. ככלל, הפורום מיועד לבקשת עזרה ולשם כך רצוי ללוות את הפנייה בפרטי רקע. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית