בבקשה תגובה מרופא בלבד!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/02/2002 | 23:55 | מאת: רונית

שאלה: מהו ההבדל בין "הפרעה" ל"מחלת" נפש. האם מדובר כאן בסמנטיקה בלבד ל"נוחיות" החולה (כדי לא לומר לו בפנים:"אתה חולה נפש"). מכיוון שאין עוד הבדלים שאני רואה בין מחלות נפש לבין הפרעות נפש - בשתיהן נעזרים בתרופות פסיכאטריות, וחומרתן יכולה להיות קשה במידה שווה מבחינת החולה,והחברה. אחד ההסברים התמוהים שכן נוקבים בהם הוא: שאם הטיפול הינו בקהילה ולא במוסד אז זו "רק" הפרעה. וספציפית :תסמונת האימה או panic disorder היא מחלה או הפרעה? האם מהשם disorder ניתן להסיק שזו הפרעה? ואם כן מדוע סכיזופרניה מוגדרת באנגלית גם כ disorder (וללא ספק היא מחלה).

07/02/2002 | 00:11 | מאת: HERA

רונית שלום, אני יודעת שאני לא ד"ר... אבל בכל זאת: יש הבדל בין הפרעה נפשית לבין מחלת נפש, וזה לא נאמר בצורה כזו רק בשביל לסבר את אוזני האדם. יש מחלות הנפש שנכנסות תחת ההגדרה הכללית "פסיכוזה"... כשמדובר במצבים קשים של ניתוק מהמציאות. הסכיזופרניה היא למעשה מצב פסיכוטי מתמשך (בניגוד למשבר פסיכוטי חולף), היא לא נחשבת להפרעה, אלא למחלה מובהקת. בנושא התרופות - יש תרופות שלוקחים לכל החיים, ויש כאלה שמהוות תמיכה בתקופות קשות. בדיוק כמו במחלות פיזיולוגיות. זה לא נכון, היום מאשפזים גם אנשים בעלי הפרעות חמורות, בעיקר כשמדובר בחשש לחיי החולה, משום שאדם שסובל מהפרעת אישיות בד"כ לא מהווה סכנה לסביבה. panic disorder היא הפרעה ולא מחלה. מסקרן אותי איפה נתקלת בשילוב של schyzofrenic disorder...

07/02/2002 | 07:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רונית, אינני רופא, אך השאלה שאת שואלת נוגעת למינוח פורמאלי בלבד. המונח DISORDR ניתן לכל ההפרעות הנפשיות מהקלות ועד החמורות עפ"י מדריך האבחון הסטטיסטי של האיגוד הפסיכיאטרי האמריקאי, המשמש מדריך עיקרי בקביעת אבחנות באופן רישמי. יכול להיות שיש כאן ניסיון לתת שם יותר "קל" למילה "מחלה", אך הוא לא ספציפי לתופעה מסויימות משום שכל האבחנות נקראות הפרעות, קלות כקשות, בביה"ח או בקהילה. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

07/02/2002 | 10:17 | מאת: ד"ר אבני

רונית שלום ההגדקה כהפרעה היא כיון שאין ידועים די על מצבים אילו כדי לסווגם כמחלות (לא יודעים עדין לתאר את הסבה ואת מנגנון המחלה ) כך למלש לא ברור אם כל החולים הקרויים סכיזופרנים סובלים מאותה מחלה או ממחלות שונות עם ביטויים דומים בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית