להרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/02/2002 | 20:57 | מאת: ליבי

מה שלומך בערב חמים זה? מה נסגר בסוף עם האבחון שרצית? מה בררת? מה קבעת? ד"א לא החזרת לי תשובה בקשר למסנג'רים רשמתי לך מה יש לי....תגידי את איזה מהם קיים אצלך אני הולכת עכשיו ואני אחזור בערך ב-11 אז עד אז....נשתמע ושיהיה לך רק בהצלחה ד"א - קראתי מה ד"ר קפלן כתב לך, לדעתי יש בזה קצת מן הצדק. יכול מאוד להיות שיש אצלך בעיית קשב אבל כמו שאמרת את באחת ההודעות - "99% על רקע נפשי" - זה לא בהכרח רחוק מהאמת

06/02/2002 | 23:06 | מאת: HERA

... כי אחרת היית רואה שעניתי לך בנושא המסנג'ר... :-)) בכל מקרה, יש לי מסנג'ר של MSN. יש לי עכשיו כמה מקומות שאני צריכה לבדוק לגבי האבחון.... היום זה כבר היה קצת מאוחר, אבל tomorrow is another day.... מה קדם למה? הפרעת קשב וריכוז או הרקע הנפשי (בתחום הזה)? האם בגלל ש(כנראה)הייתי ילדה דכאונית זה הוביל להפרעות קשב, או שמא הפרעות הקשב תרמו למצב הנפשי הנוכחי? שאלה למחשבה...

07/02/2002 | 02:21 | מאת: ליבי

הרי בכל זאת אמרנו שיש לי ADHD...:-) דיברנו ב-2 מוקדים ואיבדתי את הצפון והדרום יחד.. פשוט שכחתי שהיתה עוד התכתבות.... גם עכשיו לקח לי 10 דקות טובות לברר איפה בדיוק ההודעה שטענת שהחזרת לי אני רואה ששאלת הביצה והתרנגולת תופסת מקום גדול אצלך בכל מצב, כאשר מתבצע אבחון של ADHD, יאמרו לך שיש 3 צעדים משמעותיים שצריך לעשות: א. הוראה מתקנת - מאחר שאת כבר בת 23 הטקטיקה שונה מילדים אבל גם שם יש מה לעשות. ב. טיפול תרופתי - בדיקה אצל נוירולוג ובדיקת EEG, לברר אפשרות לטיפול בריטלין או בכדורים אחרים. ג. טיפול פסיכולוגי - שמטפל בכל התחושות הרגשות והקשיים שנבעו ועדיין נובעים מהפרעות קשב. בכל מקרה, גם אם תאובחני ואח"כ תקבלי טיפול פסיכולוגי ובין אם תוך כדי טיפול פסיכולוגי גם תאובחני כ- ADHD, התוצאה תהיה די זהה. אם את לא ADHD, המטפל יפנה לכיוונים אחרים לברר מה המקור של הפרעת הקשב. אם את ADHD, ממילא תקבלי טיפול פסיכולוגי שיעזור לך עם כל הקשיים. בכל מקרה טיפול ואבחון הולכים יחד - ויש את הבונוס של כדורים :-) אז הרווחת.... מחר יש לי מבחן wish me luck בעצם זה היום....בעוד כמה שעות....

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית