בעיה מטרידה נורא...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/12/2000 | 10:53 | מאת: יעל

שלום, ברצוני לדעת במידה וההורים מעוניינים להוציא את ילדם ממחלקה בבי"ח האם יש באפשרותו של מנהל המחלקה לומר להם כי במידה ויעשו כך אזי באם יצטרך לא ניתן יהיה להחזירו למחלקה ( הוא פשוט מעמיד אותם במצב כזה שהם אינם יודעים מה לעשות הכי נכון בשביל הילד ). טענתו היא כי המחלקה בתפוסה מלאה ויש תור ארוך הממתין להכנס למחלקה . האם מותר לו לעשות דבר שכזה ? ההורים נמצאים במצב כזה שהם אינם יודעים האם השארותו של הילד במחלקה אכן מועילה לו ואכן מתאימה למצבו הנוכחי ומצד שני הם לא רופאים ועל כן הם גם יכולים לטעות בהחלטתם זו ? אך הנטיה היא כי כל עוד לא מנסים ונותנים לילד את ההזדמנות להיות מחוץ למחלקה אי אפשר לדעת . אני אחותו ולפי דעתי ולאחר שיחות עמו הוא בהחלט יכול לחזור הביתה למסלול חיים רגיל אבל הייתי רוצה להיות בטוחה שאם וחלילה קורה ההפך ממה שחשבתי אז שנוכל להחזירו חזרה למחלקה להמשך הטיפול ולאותם רופאים שהוא מכיר. מקווה שתענו לי במהרה... תודה.

05/12/2000 | 19:18 | מאת: י.

הם המיצגים אותו האחריות לדאוג לטובתו הוא עליהם לכן אין מקום ל:"במצב כזה שהם אינם יודעים האם השארותו של הילד במחלקה אכן מועילה לו ואכן מתאימה למצבו הנוכחי " אם אכן כך הוא ,ההורים מתרשלים בשליחותם לדאוג לילדם! עליהם לבר את כל אשר נדרש [ועל הרופאים החובה לספק המידע] ולהיות בעלי עמדה ברורה אין הם צריכים להיות בעלי מקצוע [רופאים במקרה הנ"ל] על בעלי המקצוע לספק להם המידע הנדרש לצורך החלטה מושכלת החלטה מושכלת לידיעה בלבד היום חובת הרופאים לידע החולה ע"מ שיקבל החלטה מושכלת לגבי הטיפול שנעשה בו [בחולה, ומה שעושים בחולה בסופו של דבר הינו ראשית כל עינינו הוא ,אלה חייו.... אלה אם כן הנו רוצח סידרתי וכד'... ולא זה המצב] בקשר לאפשרות האישפוז החוזר, ם המידע נכון אזי נכון הוא ואין להתרעם גם אם לא נוח אם לא אז יש כאן מניפולציה שאין לה כל מקום כלל האצבע אומר שמהירות אישפוזו זה יכלה ללמד אך כמובן שאין זו קביעה [במקרה היה מקום וכו] אבל בכלל אין לכם מהלהתרגש מ"האיום" נראה שבכל מקרה לא רצוי שישהה באותו המקום אולי [אלא אם יש אפשרות להחליף מטפל] אם צריך מוסד פסיכאטרי רצוי שיהיה במוסד פסיכאטרי אחר על כל השאר כתבתי לך למעלה

05/12/2000 | 20:08 | מאת: תפארת

אז יש תור ארוך אז מה? אם רוצים להוציא, תוציאו. אתם הרי לא רוצים להוציא על מנת להכניס שוב לא? ואם יצטרך שוב אישפוז יש עוד מקומות בארץ..

06/12/2000 | 22:48 | מאת: ד"ר אבי פלד

יעל שלום חזרתי כרגע מכינוס והצצתי לרגע לפורום שוב אני רואה שכנראה אין תקשורת טובה בנכם לצוות המטפל אצלי במחלקה מושקע המון זמן לעבוד יחד עם משפחות אפילו שהמאושפזים אצלי הם מבוגרים מדובר בעבודת צוות והמשפחה צריכה להיות שותפה מלאה עם יש מצוקות אשפוז (מקום) במחלקה המשפחה צריכה להיות מודעת ולהחליט מה הכי טוב יחד עם הצוות בכל מקרה הגישה היום היא הגישה של יעוץ - הרופא חייב להסביר את כל האפשרויות הטיפוליות היתרונות חסרונות וסיכונים והמטופל עם משפחתו בוחרים מה הדרך הטובה להם תוך לקיחת סיכונים או אי לקיחת סיכונים כפי שהם מחליטים

07/12/2000 | 22:22 | מאת: טלי וינברגר

יעל שלום רב, לפי מיטב ידיעתי, אם הילד יזדקק לאישפוז, אף אחד לא יוכל למנוע זאת. להיפך, אם יימנעו ממנו אישפוז כאשר הוא זקוק לכך, אתם יכולים לפנות ללשכת הפסיכיאטר המחוזי ולהתלונן על המקרה. זה נראה לי מעיין "הפעלת שרירים" והפחדה. רופא שכזה חושף את עצמו לתביעות מישפטיות מסובכות. זה מקביל בדיוק לאדם שמגיע עם בעיה דחופה לביה"ח אך לאחר שהסימפטומים ה"בוערים" קצת נרגעו הוא רוצה להשתחרר הביתה. הרופא לעלום לא יעיז לומר לו שהוא לא יקבל אותו בחזרה, אם המצב יחמיר שוב. זה מנוגד לחוק. תיפעלו לפי שיקול דעת ולא לפי תכתיבי הפחדות של רופאים. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית