כוכבית השמיעי קול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/02/2002 | 11:51 | מאת: שלומי

הי כוכבית, אתמול בצהריים היתה בינינו התכתבות קצרה . עכשיו אני לא מוצא אותה. אני לא יודע מה שקורה בפורום הזה. אחד מכניס עץ ענק של נקודה בלבד ועצים אחרים מעניינים נעלמים. בכל אופן את אמרת שביטלת את הפגישה עם המטפל בגלל שראית שאנשים בפורום לא מחזיקים מעמד ועוזבים. אז, קודם כל מעניין אותי האם באמת את לא הולכת ????? זה היה אמור להיות היום יום רביעי. אני לא קולט, זאת סיבה לא ללכת ????????????? חזרי אלינו וספרי מה קרה. בסדר ? דואגים לך ביי

06/02/2002 | 14:07 | מאת: כוכבית

היי שלומי, באמת ביטלתי ולא הלכתי..אז אין לי מה לספר, מצטערת כוכבית

06/02/2002 | 15:01 | מאת: שלומי

אז מה התכניות שלך עכשיו ? זהו ? הרמת ידיים ונגמר ? אני בכלל לא מבין מה הרתיעה שלך והפחד מללכת לייעוץ. אולי את מפחדת ממשהו ? מה זה יכול להיות ? אולי זה לא קשור בכלל לבעלך אלא לך עצמך ? אולי את פוחדת שיעלו דברים מודחקים שמתחבאים לך בפנים ? מה את אומרת ?

06/02/2002 | 16:20 | מאת: ש נ ה ב

היי שלומי מה שלומך? יש לי שאלה של אשה חילונית אל גבר מעולם דתי: האם במגזר הדתי/חרדי קיימים גם יועצי זוגיות?? אינני מתכוונת לסמכות הרב- שאיתו מתייעצים כמעט על כל דבר. אני מתכוונת ליועץ חרדי מיקצועי, יש? סליחה על "הנאיביות" בשאלה, אבל אינני יודעת דבר וחצי דבר על העולם החרדי, ואני מרגישה שיש לי אותך, שיענה בשמחה על שאלות "התם, שלי. ויש לי הרגשה שלא תהיה זו השאלה האחרונה שלי אליך. תודה ש נ ה ב

07/02/2002 | 07:51 | מאת: שלומי

הי שנהב, היום המצב יותר טוב משהיה בעבר. בעבר לא היתה מספיק מודעות לנושא. אז בכל קהילה היה הרב ממלא את הפונקציה הזו , בעיקר במקרים שנקראים בעגה שלנו : "מקרי שלום בית" דהיינו, בעיות בין בני זוג. אבל ישנם המון בעיות. יש בעיות הורים ילדים, בעיות ילדים מתבגרים , בעיות אלימות במשפחה, ניצול מיני וכדומה. היום, יש קו חם חרדי, ישנם חרדים רבים שלמדו והתמחו בנושא וגם עוסקים בו. הבעיה היותר גדולה היא האי מודעות בקרב הציבור החרדי לרצות ללכת לייעוץ, להבין שזה חיוני וחשוב , ושזה גם עוזר. לאט לאט הדבר חודר ויש שיפור ניכר. אז בגדול: יש יועצי זוגיות ויועצים בכלל. לא הרבה אבל יש. ישנם גם בכל קהילה , אנשים אשר לא ממש עברו השכלה של אוניברסיטה ותואר וכו' אבל מתוך חכמת חיים, ונסיון רב של מקרים, הם ממונים בלתי רשמיים לטפל בכל מיני מקרים. חלקם אמנם מוצלחים גם בלי התואר, וחלקם עושים נזקים כי הם טמבלים. אבל זה נכון גם לגבי פסיכולוגים עם דיפלומה. יום נעים ביי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית