שאלה חשובה מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/02/2002 | 10:20 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 25, ויש לי חבר בן 30 במשך שנה וחצי, מערכת היחסים שלנו טובה. לפני כמה ימים נכנסתי לצ'אט, ודיברתי עם אנשים על כל מיני נושאים. אחד האנשים שדיברתי איתם היה חבר שלי (למרות שלאף אחד לא היה מושג שזה השני), והתחלנו לדבר באופן מאוד פתוח על נושאים שונים, הוא סיפר לי שיש לו חברה שנה וחצי שהוא אוהב אותה , אבל לא נמשך אליה בכלל, והוא נשאר איתה רק מפני שהיא מקסימה. במשך השיחה נדהמתי שבעצם מדובר בחבר שלי, והבחורה שהוא מדבר עליה היא בעצם אני. לא גיליתי לו שזו אני, ואין לי שום כוונה לספר לו על השיחה המוזרה באינטרנט. אחרי שהבנתי שמדובר בי, דובבתי אותו לספר עוד פרטים עליי, ולמעשה הכל היה נכון, ובעצם חבר שלי לא נמשך אליי. מה עליי לעשות? לעזוב אותו ? לכעוס עליו? אין לי מושג , אבל מה שבטוח, שאני לא יכולה להגיד לו שאני יודעת, מאחר והדרך שבא השגתי את המידע, לא ממש מוסרית תודה רבה דנה

06/02/2002 | 11:25 | מאת: שלומי

דנה, סיפור ממש מדהים !! אולי תוכלי לחדד לעצמך ולנו: מה הכוונה שלו כשהוא אומר שהוא אוהב אותך אבל לא נמשך אלייך ונשאר רק כי את מקסימה. לא כל כך הבנתי את המשפט הזה. אפשר לאהוב מישהו ולא להמשך אליו ? מה שנקרא אהבה אפלטונית ? ועוד הערה, מבלי להכנס לחייך הפרטיים, אבל את צריכה לדעת איך המשיכה שלו אלייך מבחינה מינית. אז מה את אומרת ? הוא לא נמשך אלייך ? בכל מקרה, אני חושב שאם באמת כך המצב ואין לו משיכה אלייך, תגידי לו יפה שלום, ותסבירי לו שאמנם את אוהבת אותו אבל, את לא נמשכת אליו !! בואי ונראה איך הוא יגיב. זו דעתי האישית בהצלחה ביי

06/02/2002 | 13:14 | מאת: דנה

תודה רבה לכולם על התשובות הפורטות. שלומי ביקש הבהרות לגבי העיניין שהחבר שלי לא נמשך אליי אז ככה, הוא אמר שיש לו חברה מקסימה שהוא אוהב אותה מאוד, אבל ניסה במשך שנה וחצי להמשך אליה ולא הצליח, אז הוא שיחק אותה כאילו, למעשה בזמן שאנחנו יחד הוא מרגיש אדישות מינית, אבל הוא שחקן טוב, הוא אמר שהחברה שלו נראית מצויין ואפילו יכולה להיות דוגמנית, ואין לו מושג למה הוא לו נמשך, אולי בגלל שהיא יותר גבוהה ממנו, אז הוא לא נמשך אליה, לדבריו. ששאלתי אותו למה הוא משך את זה שנה וחצי, הוא אמר כי היא בחורה מקסימה ויפה, ואני כל כך מנסה בכל הכוח להמשך אליה, אבל הוא לא מצליח. אין לי שום סיבה להאמין שהוא לא התכוון למה שאמר, כי הוא סיפר לי סודות רבים (לא עלינו), שהוא חזר עליהם בשיחה עם ה"אנונימית", וכל שאר הפרטים היו מדויקים להפליא. היום הוא התקשר אליי, והייתי מאוד קרה בטלפון, והוא שאל למה אני כועסת, אז אמרתי שאני לא, ואני צריכה לזוז. האמת שאני כבר לא מסוגלת היום לשום אקט מיני איתו, אחרי האינפורמציה שקיבלתי.

06/02/2002 | 11:44 | מאת: ים

דנה, ממש משתתפת בצערך זהו גילוי מצער. בואי נבחן : מצד אחד יכול להיות שהוא דובר אמת ואז את חייבת לעזוב אותו, כי אם הוא לא נמשך אלייך בסופו של דבר הוא יבגוד בך . מצד שני : אולי הוא מחפש פרטנרית למין, ואז גם הוא יבגוד בך (אם הוא כבר לא בגד). מצד שלישי : את מוכנה להשאר עם משהו כזה ??? לא מכירה אותך אבל לדעתי מגיע לך יותר, המשיכי הלאה... (ביננו, מה את לא מרגישה אם הוא נמשך אלייך או לא ? ) סליחה על התשובה הישירה, אבל זו דעתי.

06/02/2002 | 12:05 | מאת: ליאת (סטודנטית לפסיכולוגיה )

היי דנה , אני פשוט לא מאמינה איזה צרוף מקרים, את בטח בשוק..... לדעתי את צריכה לדבר איתו על היחסים שלכם, העובדה שהוא לא נמשך אליך בטח מאד מפריעה לך ואפילו מעליבה , לכן אני חושבת שאת בהחלט צריכה לדבר איתו על כך , אולי אפילו בדרך רומנטית, נרות וכו' .... לדעתי מערכת יחסיים טובה מורכבת בעיקר ממשיכה וסקס טוב,זה פשוט הבסיס לקשר מוצלח. מאד חשוב שהיו ריגושים בינכם , זה מאד תורם. דנה, לדעתי על תסתירי את המידע מהחבר שלך, תשתפי אותו ותנסו לפתור את הבעיה ביחד. מקווה שקצת עזרתי שלך, ליאת

06/02/2002 | 12:46 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דנה, משיכה מינית היא מרכיב חשוב. אם חברך איבד את משיכתו המינית אלייך לאחר שנה וחצי, או גרוע מכך, אם הוא לא נמשך אלייך מלכתחילה, וכעת הוא כבר מחפש ריגושים בצ'אט - התחזית של הקשר אינה מעודדת במיוחד, להערכתי. מעבר לכך, השאלה היא מה את חיפשת בצ'אט? האם הוא מושך אותך ומרגש אותך מספיק? הצ'אט הוא סביבה שבה המתח המיני גבוה למדיי. בכל מקרה, הישגת מידע חשוב, לא חשוב באיזו דרך הוא הושג (כן משנה שגם את נכנסת לצ'אט) - השאלה אם לספר או לא לספר לו איך המידע הגיע אלייך היא מישנית. להערכתי, זו נורה אדומה, כאשר משיכה מינית נשחקת תוך שנה וחצי והבחור (וגם את) נמצאים בצ'אט, מקום שעל אף שמדברים בו "ככה סתם", יש בו הצהרת כוונות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

06/02/2002 | 13:15 | מאת: Y.F

דנה שלום , אני מניח שאמ מאמינה בזוגיות ובסתר ליבך קיוית שהחבר הנוכחי אכן יהיה הפרטנר עתידי לזוגיות זו. וזאת , עד לשיחת הצ'ט אליה נקלעת לפני ימים מספר. הדבר שבראש וראשונה את חייבת לבדוק עבורך , ל ב ר י א ו ת ך ,- האם אכן אחרי האמירות ששמעת בצ'ט עומד החבר שלך ??? את חייבת לאמת זאת אתו ישירות , פנים מול פנים , היום , מחר לכל המאוחר !!! ולא - חייך יהפכו לעלבון מתמשך , סימני שאלה תמידיים , חוסר ודאות עד אין קץ. ייתכן ושיחה שכזו תוליך להכוונה , לייעוץ משותף וייתכן שתוביל להפסקת הקשר.... לא מן הנמנע שפרידה מפחידה ומאיימת עליך , אך בניית קשר על יסוד רעוע שכזה - ושוב , באם הוא האיש שאחרי הצ'ט - מאיימת פי כמה וכמה. דנה , מצאתי לנכון להיות חד וברור לאור ניסיון מקצועי של מפגש עם לא מעט בני זוג שראו "נוריות אדומות" - התעלמו , הכחישו ..עקפו ומאוחר יותר שלמו מחיר כבד , הרבה יותר כבד. ושיהיה לכולנו יותר טוב

06/02/2002 | 13:16 | מאת: מיכל

הי לדעתי אין לך מה להפסיד אם תספרי לו את הסיפור. את המשיכה שלו אלייך כבר הפסדת אז מה יכול להיות יותר גרוע מזה? אני לא מסכימה איתך שהשגת את המידע בדרך לא מוסרית כמו שאת אומרת. מה, זה פשע לדבר בצ'ט? ומה זה אומר עליו? גם הוא דיבר שם בדיוק כמוך... ד"ר גידי צודק. אם שניכם נכנסתם לצ'ט, כנראה יש בעיתיות מסויימת במערכת היחסים שלכם ושניכם לא מסופקים ממנה וזה יכול להיות מדברים שונים. נסי לחשוב עם עצמך מה מפריע לך אצלו ודברי איתו על כך. תוך כדי השיחה, אם הוא לא יסגיר את רגשותיו, ספרי לו על הצ'ט. הרי אין לך כבר יותר מה להפסיד. הספינה טובעת... למרות זאת, זה לא אומר שזה סוף פסוק ונפרדים. אם שניכם מעוניינים להמשיך בקשר ולפתור את הבעיות, אפשר לעבוד על המשיכה המינית בטיפול זוגי עם פסיכולוג-סקסולוג. בהצלחה, וספרי לנו מה קרה, מיכל.

30/03/2002 | 16:48 | מאת: מיכל

דנה יקרה, אני לא חושבת שיש פסול בדרך בה הישגת את המידע לעומת זאת, אני כן חושבת שאת צריכה לדבר על זה עם החבר שלך. עלול מאוד להיות שהוא רוצה לעזוב אותך, ולפי דעתי לא נעים לו לעשות את זה- אולי בגלל שאת כזו מקסימה אני גם ממליצה לך בחום רב להיפרד ממנו ראשונה (אם זה מה שהוא חפץ בו) כך את תצאי גדולה, ולא הוא. דעי לך דנה שתמיד יש עוד בחורים וגבר שנשאר איתך רק בגלל שלא נעים לו, הוא לא שווה כל כך הרבה בהצלחה, מיכל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית