לשלומי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/02/2002 | 20:10 | מאת: ליבי

היי שלומי קודם כל השארתי לך בעמוד 594 תשובה עוד ביום חמישי בלילה... חוץ מזה...לא יכולתי להתעלם ממה שכתבת על הבן שלך (והפליקים) אני רוצה שתתאר לעצמך משהו... אתה מבוגר, ומטבע הדברים הולך לישון כשאתה עייף. הבן שלך לעומת זאת חייב ללכת לישון בשעה שנקבעת על ידך בלי קשר לעייפות שלו...מה שקורה זה ככה...הוא שוכב במיטה, ברוב המקרים ער (כי הוא לא עייף וקטן מדי להבין שאם לא יישן מספיק שעות הוא לא יוכל לקום לגן/בי"ס) ושומע קולות מבחוץ...אבא, אמא, אחים/אחיות, טלויזיה, חברים של ההורים, בייביסיטר (שאיזה כיף אפשר לצאת ולעבוד עליה). כל אותם הקולות מפריעים לו להרדם בשעה שהוא בכלל לא רוצה לישון, ואז הוא - כילד קטן ובריא - קם ורוצה להשתתף בחגיגה. אי אפשר לשכנע ילד ללכת לישון כי "הוא צריך" מבחינתו כל עוד הוא לא עייף וכל עוד יש "אקשן" בחוץ הוא לא אמור לישון. אז מה בכל זאת עושים כדי שאתה (וגם הוא) לא תגרר לדברים קיצוניים? תקנה לו שמינית בריסטול צבעונית וחלק אותה למשבצות של ימי השבוע. כל לילה שהוא הולך לישון "כמו גדול שמבין שהוא צריך ללכת לגן ואבא ואמא צריכים לצאת הלילה" - הוא מקבל מדבקה במשבצת -תקרא לזה שקלים, מדליות...מה שהולך יותר. תקבע איתו דד ליין למספר מדבקות שיודבקו לו ותרגם את זה לצ'ופר שתקנה לו כשישלים את מספר המדבקות שקבעתם. מניסיון אישי - של אחות קטנה - אין כמו צו'פר קטן עם כמה מילים מעודדות כדי לגרום לקטנים האלה להחשב בעיני עצמם לגדולים ולגרום לכל שאר המשפחה קורת רוח (וגם שקט!). לאט לאט הבן שלך ייגמל מהצורך במתנה כדי ללכת לישון - אין חשש להתמכרות... למה צריך ללכת ברע כשאפשר ללכת בטוב? לילה טוב ובהצלחה 3>

05/02/2002 | 14:58 | מאת: שלומי

ליבי, את מתוקה !! אמרו לך את זה פעם ?? תאמיני לי שניסיתי את כל הבריסטולים והמתנות והמקל והגזר ומה שאת לא רוצה. אז לפעמים זה באמת עובד יפה , ולפעמים לא !! ומה עושים כשילד מתעקש להיות נודניק וחצוף ורע ?? כן רע! ילד יכול לעשות דברים אולי בכדי לזכות בתשומת לב שלילית ואולי בגלל שמישהו בגן הרביץ לו והוא מוציא את זה בבית . לא יודע למה. אבל לפעמים, הילד הכי נחמד וטוב, מתעקש להתנהג גרוע. קורה. וכשזה קורה, אין ברירה וחייבים להעניש כי אם לא תענישי, יצא לך ילד מפונק ודפוק בראש. תאמיני לי. עכשיו רק השאלה אם עונש פיזי מתון הוא טוב או לא. אני מאחל לך שתקימי בית בישראל, בזמן שיהיה הכי נכון עבורך, ושיהיו לך ילדים נחמדים, כמה שתרצי, כי אני בטוח במאת האחוזים, שאת תהיי אמא נהדרת , אני כבר מקנא בילדים שלך שיהיה להם אותך, אז שאי ברכות, נראה לי שאת היחידה שהצלחת איכשהוא לחדור יותר עמוק מכולנו מעבר לקשיים של הרה יקירתינו. אנא המשיכי לדסקס אתה , זה מרענן ומעניין ואל תקשיבי לאף טמבל שלא מבין איזה דבר גדול אתן עושות יחד. ביי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית