לאיתן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/02/2002 | 19:41 | מאת: ליבי

ראיתי את מה שכתבת...והאמת שאני די חדשה פה ולא יודעת מי אתה ובודאי שקטונתי מלהעריך את תפקידך בפורום...אבל... החיים הם לא שחור ולבן... כי הגבולות די מיטשטשים ובין השחור והלבן ישנו אפור שחשוב באותה מידה ואפילו יותר הפורום הוא פורום על מנת לעזור לאנשים זה נכון...אבל העזרה לא תמיד באה ממקום קונבנציונלי - כלומר, איתן יש לי בעיה א' ב' וג' - ואתה עוזר. יש לפעמים התנגדות פסיכולוגית די חזקה לשיחות מהסוג הזה.. אפשר לנהל שיחות על כל מיני דברים ואז להגיע לפתרונות (או לכיוונים של פתרונות) תוך כדי אני לא יודעת על מה אתה מדבר שאנשים שואלים שאלות שלא במקום אבל אם תסתכל על ההתכתבות שלי ושל הרה על החיות והאלים, תראה שיש שם הרבה דברים לחשוב עליהם בקשר לחיים בכלל. בין השורות ישנם דברים שעוזרים לשתינו וזו המטרה של הפורום מלכתחילה... בין אם תפנה ל X שפנה אליך לעזרה כ"לדעתי אתה כך וך וצריך לעשות א' ב' או ג'" ובין שתשוחח איתו ותעזור לו בדרך עקיפה - בשני המקרים עזרת ובזה מילאת את תפקידך. אבל לשלול דרך אך ורק כי היא לא קונבנציונלית ו/או לא לטעמך....לא נראה לי שהוגן אמנם הדרך הארוכה מעייפת יותר, אבל היא טראומתית פחות

04/02/2002 | 22:44 | מאת: איתן

אני מצטער מראש שאני לא אפרט שוב אבל כתבתי להרה והמשכתי לענות למטה תשובות נוספות. ואני די בטוח שתביני למה אני מתכוון @-----)---- איתן

04/02/2002 | 23:29 | מאת: ליבי

איתן קראתי, הבנתי ולכן כתבתי לך מה שכתבתי ומה שכתבתי בתמצות הוא...שכשמישהו צועק "הצילו" - ולא יודע אם הוא רוצה להינצל...יש לנו שתי ברירות..א. לפקוד עליו לעשות משהו לישועה...ב.לתת לו בדרך עקיפה הרגשה טובה. נכון, עצים הם בלגן גדול ולכן אני אישית אוהבת להתחיל הודעות ולקבל עליהן תשובות. וכשהעץ בן 4 ענפים מתחילים עץ חדש. ההתכתבות שלי עם הרה נוגעת לי, לה ולכל מי שחושב שהוא יכול לקבל מזה משהו טוב. אבל להחליט שתוכן הודעה מסוימת "בוגד" במטרת הפורום זה...איך להגיד...לא ממש צודק. כי העיקר פה, מבחינתי, שמישהו מבין את המסר ששלחתי לו וזה עוזר לו כאילו שאמרתי לו: אם אתה רוצה להיות מאושר..א' ב' ג'. לפעמים צריך גם לקרוא בין השורות. ואם כל האנשים שכתבתי להם והצעתי להם מנסיוני, קראו בין השורות והבינו את הרמז..ויהיה הנושא חיות אלים או המאדים....דייני.. תודה על הפרח :-)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית