שאלה בנושא פסוריאסיס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/02/2002 | 16:43 | מאת: בן

אני בן 28 בריא בסה"כ. אני סובל מזה 5 שנים מבעיות עור של סבוראה בראש, גבות ומאחורי האזניים. במהלך השנה האחרונה צצו לי כתמים אדומים על הרגליים בלבד מתחת לברכיים. לאחר ביקור אצל 2 רופאי עור נאמר לי שזה פסוריאסיס ושבגדול אין מה לעשות למעט משחות להקלה [שלא עוזרות לי]. האמת שבשנה האחרונה אני לחוץ הרבה הרבה יותר מבעבר ממליון סיבות שלא מפריעות לי משום בחינה מעשית בחיים למעט אולי התוצאה של המחלה. האם כדאי ללכת לפסיכולוג.פסיכיאטר ולקבל מינון של תרופה מרגיעה? תודה

04/02/2002 | 19:22 | מאת: אדי

לדעתי האישית והלא מקצועית אין צורך בפסיכולוג או פסיכיאטר. אתה צריך למצוא מסגרת שתעזור לך להרגע ולא להיות לחוץ. לדוגמא: יוגה, מדיטציה, קורס בדמיון מודרך. בהצלחה.

04/02/2002 | 23:33 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בן שלום מחלות עור רבות קשורות לתופעות נפשיות ולפיכך טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור לשיפור המצב. באופן יותר ספציפי, טיפול בהיפנוזה יעיל במקרים רבים של מחלות עור ויתכן שכדאי לך לפנות ולנסות. זה לא בהכרח מעלים את התופעות לעד, אבל מפחית בצורה משמעותית את ההתקפים ואת עוצמתם. בברכה ד"ר אורן קפלן

04/02/2002 | 23:34 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בן שלום מחלות עור רבות קשורות לתופעות נפשיות ולפיכך טיפול פסיכולוגי עשוי לעזור לשיפור המצב. באופן יותר ספציפי, טיפול בהיפנוזה יעיל במקרים רבים של מחלות עור ויתכן שכדאי לך לפנות ולנסות. זה לא בהכרח מעלים את התופעות לעד, אבל מפחית בצורה משמעותית את ההתקפים ואת עוצמתם. בברכה ד"ר אורן קפלן

19/03/2004 | 18:28 | מאת: מעין

ברצוני לדעת איזה מאכלים אסורים לחולי פסוריאסיס . בברכה ותודה מראש, מעין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית