הרה - תוספת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/02/2002 | 21:47 | מאת: ליבי

בקשר לגלית.... ה"ראבק למה היא לא מסתכלת" לא היה מכוון לגלית... אלא אלייך

03/02/2002 | 22:23 | מאת: ויוי

ליבי היי,, מה שלומך .. אני רואה שיש לך ידע עצום על חיות והקשר שלהם לבני אדם. הנה עוד אחד ,,,אני נימעת מקירבתם של אנשים לאחרונה ,,ומחיות תמיד מפחדת. אז האימרה "אוהבת בני אדם = ואוהבת חיות .וההפיך . נכונה. אוהבת לצייר חיות חזקות וטורפות , ברדלס ,נמר סיבירי,לביאה.ולהיתבונן בהם בכלובים ובנשונא'ל ג/אוגרפיק. זה בטח לא נהפך לפורום על חיות ,,,,,, רק חשבתי ,,,,,,על הרגשות שמעבירות בנו היצורים שהם לא כמונו,,,,,,,, והאם יש דימיון ברגשות האלה אליהם לרגשותינו לבני אדם הסובבים אותנו. אני מדי פעם בשיחות הטיפול כדי להבהיר את דברי או לחדדם נותנת דוגמאות מעולם החי. כמו שהעולם הוא ,,,גו'נגל, והאנשים הם חיות אחד לשני. ו"הפטיש והסדן מעולם החי ,הוא הקושי לצאת מהנישואין לאחר 20 שנים לבית הורי -הוא "מלהיות בכלוב אריות " או לכלוב נמרים". או תכונות נחשיות וארסיות ,ערמומיות ,וכו במה את עסוקה בחיי היום יום ,,ליבי. שלך ויוי.

04/02/2002 | 00:03 | מאת: HERA

זה מעניין מה שכתבת... כתבת על חתולים גדולים, פראיים וחזקים... בד"כ אנחנו נמשכים לחיות ש"מדברות" אל האני הפנימי שלנו... או לחיות שמהוות את ההיפך הגמור שלנו. אולי את מציירת הרבה טורפים גדולים, כי יש לך שאיפה "לקבל" משהו מהעוצמה שלהם... מה שעוד מעניין הוא, שציינת חיות ממשפחת החתוליים... מלבד האריות, כולן חיות סוליטריות... ולאחרונה גם את לא יוצאת הרבה... נכון? מאידך, אמא חתולה יכולה להיות מאוד אכזרית כשחיי הגור/ים בסכנה... גם את עושה הכל בשביל הבן שלך... אז לא הכל מקרי בכל מה שקשור לבעלי-חיים... מה דעתך?

04/02/2002 | 00:26 | מאת: לויוי

ויוי היקרה.... לא שמעתי אמנם את האמרה הזו אבל היא באמת נשמעת לי לא נכונה - גם בגלל האמרה ההפוכה לה...לא כל מי שאוהב חיות אוהב חברה של בני אדם.... מאיזו סיבה את לא מתקרבת לאנשים? פחד? בושה? בגלל הבן שלך (ד"א כתבתי לך תשובה שיום שישי אחה"צ - על מה שכתבת לי אז...) בקשר לחיות - כמו שכתבתי להרה על ההאנשה - ישנן הרבה תכונות שנראות משותפות בין בעלי חיים ובני אדם מה שקצת מבלבל לפעמים...מי זה מי ומה זה מה... את נמשכת לחזק נכון ויוי? החיות שאת מתארת שאת אוהבת לצייר, החיות טורפות...את אוהבת לראות אותן מאחורי כלוב או מסך...לידך אבל רחוק. כל זמן שהן נוגעות בנפש אבל לא נוגעות פיזית...מה עם חיות אדם? בעלך היה סוג של חיה טורפת גם, נכון? לחיות ישנה נשמה גם כן, מה שקצת קצת מבלבל כי בעצם הן לא כמונו אבל קצת כן...הנמר למשל...החיה שאני מאד אוהבת...כשהוא מסתכל עלייך הוא מעביר בך כמו צמרמורת של "הוא קורא אותי ואני שקופה לפניו." הוא מסתכל....בוחן....מתבונן ומחשב את הזינוק שמי יודע מתי יבוא... זה מעורר וזה מרטיט...אבל לא בהכרח בטוח... זה יצור שמצד אחד יש לו זיק של נשמה ומצד שני הוא יכול לקרוע מישהו לגזרים בשביב של שניה... ישנם גם אנשים כאלה...ואני בטוחה שבחייך נתקלת בהם לא פעם אני צודקת?

04/02/2002 | 00:04 | מאת: HERA

מממ... טוב. אבל יש משהו במה שכתבתי, לא? כנראה שגלית ואני צריכות להסתכל ביחד... אם כי כל אחת למקום אחר...

04/02/2002 | 01:14 | מאת: ליבי

דברים יכולים להתפרש במיליון כיוונים שונים כמו שלים יש מאות אלפי גוונים של כחול... ותמיד יש משהו בדברים שאת כותבת או שלא הייתי יכולה לענות לך :-)

04/02/2002 | 01:14 | מאת: ליבי

דברים יכולים להתפרש במיליון כיוונים שונים כמו שלים יש מאות אלפי גוונים של כחול... ותמיד יש משהו בדברים שאת כותבת או שלא הייתי יכולה לענות לך :-)

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית