חסרת ביטחון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/02/2002 | 15:32 | מאת: מאיה

הנני בת 34 נשואה , מה שעובר עלי אני לא מאחלת אף לאויבים שלי עברתי המון מקומות עבודה ודווקא שחשבתי שמצאתי את עצמי כמועמדת מתאימה לתפקיד אכזבו אותי המעסיקים ונאלצתי לעזוב אחרי מפלה גדולה למרות בקשותי החוזרות ונישנות שהנני מעונינת בעבודה קבועה כי הנני קניתי בית חדש ומשכנתא על הראש דוקא אז נאלצתי להתפטר בעל כורחי ותמיד זה קורה שאני כבר מחויבת לכ למיני תשלומים על הדירה החדשה ועוד... אני מאוד מיואשת שגם כיום שיש לי עבודה אני חושבת פעמיים אם הנני ראויה או מתאימה לתפקיד שלי וכן מעסיקיי מרוצים ממני . אין לי חשק ללמוד או לעבור שינויים כי התאכזבתי מאוד מכל מקומות עבודתי ואני לא מוצאת את עצמי לומדת כי אני אומרת ממילא יפטרו אותי אז מה הטעם אני חשה שקללה רובצת עלי בכל מקום אליו אפנה לא אמצא את עצמי וזה מה שגם מגלה עתידות אמרה לי אות קין חרוט על מצחך נעה ונדה כמו קין , מה עלי לעשות כדי לשנות את עצמי ולאן עלי לפנות כדי לשנות את אורח חיי שאהיה מרוצה מעצמי וממקום עבודתי ואמצא תוכן ללמוד וללמד עם המון מוטבציה תודה!!!

03/02/2002 | 21:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

מאיה שלום נשמע שהדרך קצת הלכה לאיבוד. אולי בעבר היא נראתה ברורה יותר, אבל עכשיו נותרת חסרת ביטחון וחוששת שכל צעד שתבחרי יהיה שוב תחילתה של נפילה נוספת. את ממקדת את הקושי בעבודה, ויתכן שבאמת שם המוקד. בכל מקרה, במצב כזה הייתי מנסה להיות עם ראש פתוח ולראות מה קורה בכל תחומי חייך כשהעבודה הוא חלק מזה. קשה לתת עצה ממוקדת מאחר והבעיה אינה ממוקדת. זהו מצב שמתאים לפנות לייעוץ מקצועי כדי לקבל הכוונה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית