התיעצות עם לדר' רובינשטיין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/02/2002 | 10:27 | מאת: hofit

דר' רובינשטיין שלום לאחרונה המלץ לי ע"י גורם מקצועי פסיכולוגית חינובית להתחיל טיפול פסיכולוגי עבורי. ההמלצה הזאת די העליבה אותי ובניסיוני לחלץ תשובה למה ,עדיין לא קיבלתי תשובה שהיא אמירה חד משמעית. נאמר לי כי עברתי מספר טראומות בחיים , וחוויות ייחודיות שהן לא פשוטות ולטבת ילדיי וכמובן לטובתי כדאי להתחיל בטיפול. אילו ניתן לי שם של מטפלת האם אפשר להגיע לפסיכולוג כי "אמרו לי" (יעקב שלח אותי) כשלמעשה אין לי תשובה מיתית למה באתי? אשמח לתגובתך או להוסיף פרטים במידת הצורך....

03/02/2002 | 15:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חופית, קודם כל, תודה על השאלה החשובה. את נשמעת אישה אינטליגנטית ובכל זאת, מסתבר שדעות קדומות על טיפול פסיכולוגי חוצות מעמדים חברתיים ורמות השכלה גם בימינו. ייתכן מאוד שהדרך בה נאמרו הדברים לא שידרה תמיכה ואהדה, אך באופן עקרוני אני מסכים שבעיות של ילדים נוצרות - לפחות עד כמה שמדובר בהיבט הסביבתי - בגלל בעיות של הורים. אין בכך חלילה לרמוז על כוונה רעה, אך ברור שהורים אמורים לספק ביטחון לילדיהם ובמידה והם חרדים, דאגנים, שאפתנים בעצמם, יש לכך השלכות על עיצוב התפתחות אישיותו של הילד. את נוגעת בשאלה חשובה: מה לומר לפסיכולוג? באופן כללי, אני מאמין שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור רק אם האדם פונה בעצמו ומיוזמתו. אינני מאמין גדול ב"הפניות" של גורמים שונים, יהיו צודקים ככל שיהיו. אבל, אולי נקודת מוצא טובה להתחיל ממנה את הטיפול, תהייה לתאר את ההפנייה, את סיבותיה ובעיקר את מה שהיא גרמה לך להרגיש, כלומר, להתחיל את הטיפול בליבון הקושי הרגשי שלך לפנות וההתנגדות שיצרה בך ההצעה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית