אישפוז בכפייה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/02/2002 | 10:04 | מאת: יעל

אחי אובחן ע"י פסיכיאטר פרטי כסכיזופרן גבולי הוא אינו מזיק לסביבה אולם הוא נטל כבד על הוריי,כבן 25 אינו עובד/לומד ,חסר מסגרת לחלוטין ללא חברים/חברה. את כל דחפיו המיניים הוא משליך כלפי אמי,מקנא לה ועוקב אחר יציאותיה מן הבית. הוא אינו מוכן ליטול כדורים אינו מוכן ללכת לטיפול פרטני האם אשפוז בכפייה הוא הפתרון? האם זה יהיה מוסרי לתת לו כדורים בארוחתו בסתר? אודה לתשובתך יעל

04/02/2002 | 06:32 | מאת: דר' עמי אבני

יעל שלום אישית אני לא מכיר אבחנה של סכיזופרן גבולי הקריטריון לאשפוז כפוי הוא מחלת נפש הגורמת לאדם לפגוע בעצמו או באחרים או שיש סכון קרוב לפגיעה כזו השאלה לכן היא לכן שאלה של הערכה - כמו האם אחיך מסוכן או פוגע באמך בהתנהגותו אם כן ניתן לנסות ליזום אשפוז בכפיה אם אינו עומד בקריטריונים הללו והמטרד משמעותי - הייתי שוקל פניה למשטרה לעתים זה מועיל מאד לגבי טפול בסתר אני בספק אם זה מוסרי יתרה מזה , אני אמנם מכיר מעט מקרים בהם אנשים טופלי שנים בסתר או כביכול בסתר מנסיוני ברוב הפעמים זה מתפוצץ ולא מוכיח את עצמו בסופו של חשבון הדרך הטובה היא נלעזור ליצור נכונות של האדם לטפל בעצמו בברכה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית