חלומות שווה עייפות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/02/2002 | 19:07 | מאת: tאסתר

אני חולמת המון חלומות וגם זוכרת אותם, האם זה יכול להיות קשור לעייפות יתר שלי? תודה

02/02/2002 | 21:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסתר, העובדה שאת חולמת המון מבטאת את העובדה שאת ישנה היטב. במחזור השינה ישנם מספר שלבים, השלב בו אנו חולמים נקרא שנת REM = תנועות עיניים מהירות והוא השלב העמוק ביותר. לכן, אם את חולמת הרבה, פירושו של דבר שהשלב החשוב ביותר בשינה תקין ואת ישנה עמוק. מעבר לכך, אם את גם זוכרת את החלומות פירושו של דבר שאת פשוט אדם "עשיר" מבחינה פסיכולוגית, כלומר, אינך מדחיקה דברים. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין

03/02/2002 | 00:17 | מאת: HERA

שלום, האם המשמעות של אי-זכירת החלומות היא "עוני" פסיכולוגי = מנגנון הדחקה פעיל במיוחד? ואם כן, אז מדוע כל-כך הרבה אנשים לא זוכרים את החלומות שלהם? תודה.

03/02/2002 | 01:42 | מאת: אורי

אין לי ידע פורמלי בנושא, אבל לפי דברים שקראתי - בד"כ אנחנו זוכרים חלומות בעיקר אם התעוררנו במהלך שלב החלום בשינה (REM). ואז, מכיוון שמחזור השינה לא הושלם, עדיין נרגיש עייפים. "יקיצה טבעית" תקינה, לעומת זאת, היא תמיד בסוף מחזור שינה שלם, ואחריה לא נזכור כמעט בכלל את החלום. אם זה נכון, אז יכול להיות שזכירת-חלומות מעידה גם על שינה לא טובה? - אורי

03/02/2002 | 00:13 | מאת: HERA

אסתר שלום, שווה לגשת לבירור רפואי בנוגע לעייפות... היא יכולה להיות סימפטום להרבה דברים, ולאו דווקא לכמות החלומות...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית