היי הרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/02/2002 | 14:06 | מאת: ויוי

היי יקרתי ,,,,,,מיקרו קוסמוס של המציאות ",,,אמממ,,מעניין ונכון מאד . בקשר לנקודת הראות העצמית שלך שעדיין לא נימצאה,,,,כדבריך . לדעתי, ברגע שתביני כמה דברים על עצמך , העברת המסר למטפל הטוב , תהיה טיבעית וקלה יותר ,והסיכוי שהטיפול יצליח ,גדול.. (זה אגב,,מה שאני עושה גם בטיפול שלי) בכדי לבוא מוכנה לטיפול וממוקדת ,עם רוח חיובית , אשר מוכנה לרדת לעומק ,לנגוע ,ולנסות ללמוד את עצמך , שיכתבתי לך בכיף שוב מספר ,,,,,כמה דברים מאד מעמיקים , חשובים ,וקלים שאפשר לשאול את עצמך בכנות ולדעת היכן את נימצאת "ברמת הידע והמדע העצמי ." א.האם את מכירה את היחס בן המחשבות ,הרגשות והתגובות שלך . ב. האם את יודעת באם ההחלטות שלך מתקבלות ממחשבה או מהרגשה. ג.האם יש לך את היכולת לדבר עם עצמך ולהכיר במה שנימצא מאחורי ההרגשה ,( כמו הפגיעה שמתחת לזעם.( ד.האמפתיה לאחרים האם ישנה ה. התקשורת וההבחנה בן מה שהזולת אומר או עושה ובן התגובות או ההערכות שלך בקשר לכך ו.הערכת פתיחות ובניית אמון ביחסים ז.זיהוי דפוסים בחיי הרגש ובתגובות שלך ח.השלמה עצמית וראית עצמך באור חיובי ,על ידי הכרת נקודות החוזק ונקודות התורפה. ט.קבלת אחריות על תוצאות של החלטה פעולה והיצמדות למחויבות כלשהי. י.הצגת דאגותייך והרגשותייך בלי רוגז או פאסיביות כ. דינמיקה קבוצתית ל.ואיך לדעת לנהל מאבקים צודקים או להשיג פשרה . בכיף ובהערכה שלך ויוי אם תרצי עוד כמה נקודות מחשבה מענינים ,,בכדי להעשיר לשבות את הלב והשכל .,,,,

02/02/2002 | 16:32 | מאת: HERA

היי יקירה... האם זה העיקרון של הביצה והתרנגולת? קודם אני צריכה להבין דברים על עצמי, או קודם לפנות לטיפול? זה קצת מבלבל... כי אני לא מצליחה להבין על עצמי שום-דבר... מאידך, זה לא יתרום להצלחתו של טיפול כזה או אחר... אני קוראת את הדברים שהבאת. אני יודעת שאני פועלת בד"כ על- סמך הראש ולא הרגש, אלא אם אני מוצפת בבת-אחת בכעס גדול, ואז ההיגיון מתחבא... יש החלטות או תגובות, שלא צריכות לבוא מהראש, אבל אני מסתדרת.. מתמרנת בין מה שצריך למה שיש... אני תמיד שמחה לקרוא נקודות חדשות למחשבה... זה מעסיק את הראש בדברים שלא מזיקים... תודה, שלך, הרה.

02/02/2002 | 23:17 | מאת: ויוי

היי יקרה,, לדעתי עדיף לדעת ,כי פתרון בעיות הוא על עיקרון של שיתוף , תיקשורת שמבוססת על כבוד ואמון הדדי,,אם תהיה לך נקודת ראות משלך על חייך , כמו למשל הידיעה מה ההבדל בן שאפשר לשנות לבן מה שאי אפשר לשנות ,הסקת מסקנות ופרושים למציאות בחיס למצב וכו'. הוא מצדו יהיה חיב ומסוגל להבין זאת , ובהמשך יצטרך להוביל אותך לשנות לגישה בונה וחיובית. אם לא תהיה לך נקודת ראות מוקדמת , תצטררכי לעבוד איתו ביחד יותר קשה. אם תרצי לדעת אפה את עומדת מבחינת הכושר האישי יש לי ספר פסיכולוגי שכתב אותו דר' למחר אירגוני בארה'ב עם המון נושאים שונים ,,בחרתי נושא אחד "כוח אישי",,יש לתאר את מידת ההיתנהגות או את הכוונות , ולתת נקודות ולסכם אותם ..אני כבר אחזור אליך עם התוצאה אני גורם לדברים להתרחש,,,,,,,,,,,,,,היטב-3 די טוב 2 קצת 1 בכלל לא0. למזל יש תפקיד נכבד בחיי,,,,,,,,,,,,,,,,היטב0 די טוב1 קצת 2 בכלל לא 3 אני סבור שאין טעם להלחם בהיררכיה הקבועה בחברה שבה אני עובד,,או בבית הורי,,,,,,,,,,היטב0 די טוב1 קצת 2 בכלל לא3 הנסיבות הן מעבר לשליטתי,,,,,,,,,,,,,היטב 0 די טוב 1 קצת 2בכלללא 3 אני זקוק להכרה מהזולת כדי לחוש כי לעבודתי יש ערך,,,,,,,,,,,,,,,,,,היטב 0 די טוב 1 קצת 2 בכלל לא 3 אני ידידותי ומתחבב בקלות ,,,,,,,,,,,,,,היטב 3 די טוב 2 קצת 1 בכלל לא 0 אני לא מסתדר עם המחמאות שאני מקבל ,,,,,,,,,,,,,,,,היטב 0 די טוב 1 קצת 2 בכלל לא 3 יש לי את היכולות להשיג מה שאני רוצה ,,,,,,,,,,,,,,,,,,היטב 3 די טוב 2 קצת 1 בכלל לא 0 אני מרגיש שאני שולט בחיי,,,,,,,,,,,,,היטב 3 די טוב 2 קצת ו בכלל לא 0 אם אהרהר על החיים אגלה שבסך הכל אני לא מאושר,,,,,,,,,,,,,,,,היטב 0 דיטוב 1 קצת 2 בכלל לא 3 אני מפוחד וחסר שליטה כשהדברים משתנים במהירות,,,,,,,,,,,,,היטב 0 די טוב 1 קצת 2 בכלל לא 3 אני נהנה שאני לוקח את העינינים בידים ,,,,,,,,,,,,,,,,,היטב 3 די טוב 2 קצת 1 בכלל לא 0 אני יודע מה אני רוצה ואני -פועל לשם כך ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,היטב 3 די טוב 2 קצת 1 בכלל לא 0 התוצאה היא רק בארבע מילים ,,או שאת במצב אופטימלי , או במצב מיומן או במצב פגיע או ,,זהירות. השאלות הם מדגם על עוצמות הביצוע האישי , בצד נקודות התורפה . זה בר ביצוע ......? או שאני סתם מכבידה. שלך באהבה ויוי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית