שאלה לפסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

30/01/2002 | 14:06 | מאת: דנה 28

מבקשת לדעת פרטים על אפקסור. אני סובלת מרמת חרדה גבוהה במיוחד, אני מאד חזקה ולכן למרות החרדה הגבוהה אני חיה חיים מאד מלאים, אבל עייפה מתחושת החרדה שעליה עלי להתגבר לפני כל עשיה. במפגש עם פסיכיאטרית הוחלט שאני אנסה לקחת אפקסור. אני עוסקת בתחומי הטיפול האלטרנטיבי ובריאה לחלוטין, מאד רגישה לתרופות וזקוקה להן לעתים מאד רחוקות. לדוגמא, כבר לפחות 12 שנים שלא הזדקקתי לאנטיביוטיקה. יש לי רתיעה מתרופות בכלל ואני מצליחה לשמור על בריאותי בדרכים אחרות. אני פוסט טראומטית ומשם נובעות החרדות. למרות הרתיעה שלי מתרופות נעשיתי מודעת לאחרונה שמגיל 10 לא היה לי כמעט אף רגע ללא חרדה ולכן זה נראה לי יותר מזיק מלנסות לקחת תרופות. חשוב לי להיות בשליטה ולהבין מה עושה האפקסור, מה הן תופעות הלוואי והאם באמת אחרי לקיחתו כשנה שנה וחצי הוא יכול לשנות את רמת הסרוטונין במוח כך שלא אצטרך יותר תרופות ולא אחוש יותר חרדה. האם יש בעיות של גמילה כשרוצים להפסיק. והאם יש סכנה לתפקודי הכבד ולחץ דם. לפסיכיאטרית שאתה אני בקשר אין כל עניין לענות לי על שאלות אלו ואני מרגישה שלא אוכל להתחיל בטיפול ללא האינפורמציה הדרושה. תודה דנה

02/02/2002 | 15:35 | מאת: דר' עמי אבני

שלום אני ל אמבין למה את מסכימה להיות מטופלת ע"י רופאה שלא עונה לשלאלותייך מה עוד שהיא מחוייבת לכך על פי החוק (ביזמתה) מכל מקום - אני מסתכן להכעיס אותך אבל אני מאד בספק האם המיותס של רגישות לתרופות הוא תקף במקרים רבים לגבי אפקסור הביטי למשל באתר http://www.infomed.co.il/default.htm בהצלחה עמי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית