שאלה לפסיכיאטר ולעובד סוציאלי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/01/2002 | 14:18 | מאת: אני

אני מטופלת אצל פסיכיאטר מספר חודשים. אובחנתי כדיכאונית, חרדתית, חסרת ביטחון וכו'. טופלתי ע"י תרופות כמו פרוזאק וציפראמיל. תרופות אלו גרמו לתופעות לוואי, והפסקתי אותן על דעת עצמי. בייעוץ של רפלקסולוג התחלתי לקחת טינקטורה בצורת טיפות - היפריקום. הצמח אינו גורם לי לתופעות לוואי ואף עוזר לי בתפקוד היומימי.שאלותיי הן: 1. האם צמח המרפא הזה יכול להזיק לי בשלב מסויים? (הפסיכיאטר ייעץ לי לקחת את הטיפות בנוסף לכדורים - אולם הרפלקסולוג אמר שאסור בתכלית האיסור - לכן הפסקתי את הטיפול התרופתי). 2. ברצוני להתחיל ללמוד עבודה סוציאלית באוניברסיטה. האם העובדה שאני נוטלת תרופות ובטיפול תשפיע על לימודיי לרעה? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
29/01/2002 | 14:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אני, 1. היפריקום כטיפול בדיכאון מתון הוכר כתרופה לכל דבר באירופה, למרות היותו צמח מרפא. תופעות הלוואי שלו אכן פחותות מאלה של התרופות שקיבלת, שהן מקבוצת SSRI. לרפלקסולוגים וליתר המרפאים ה"אלטרנטיביים" יש בהחלט נטייה להמליץ על דברים טבעיים ולהתנגד לטיפול התרופתי הקונבנציונאלי. פסיכיאטרים באים מתחום הרפואה בו נהוג לבדוק את יעילות התרופה לעומת נזקיה האפשריים באמצעות שיטות מחקר סטטיסטיות ומבוקרות. התרופות ה"טבעיות" אינן עוברות תהליך בדיקה כזה ולכן אינן מקובלות על פסיכיאטרים בד"כ, בוודאי שלא כתחליף. ספציפית לעניין ההיפריקום, יעילותו נבדקה. בכל אופן, דומה שאת ההחלטה קיבלת בעצמך בהעדיפך את דעתו של הרפלקסולוג על דעתו של הפסיכיאטר. 2. אין כל מניעה ללמוד עבודה סוציאלית בצד היותך בטיפול. הנאורים שבאנשים שיחליטו אם לקבלך או לא יקבלו בהבנה עובדה זו, אך לא חסרים גם אנשים פחות ליבראליים שעשויים להיות שותפים להחלטה אם לקבלך או לא ולכן עצתי היא לא לשתף אותם, גם לא את מרצייך ואת מדרכייך בעבודה המעשית לעתיד, אם תתקבלי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין פסיכותראפיסט (לשעבר עובד סוציאלי)

29/01/2002 | 15:07 | מאת: יונת

באותו הקשר של התרופות על בסיס צמחים שאין עליהם מחקרים על תופעות לוואי והשפעתם לעתיד היה בכלבוטק השבוע על התרופה שמומלצת ונימכרת מאוד והיא " הקווה קווה " ---------------------- שמקורה מהצמח שכך הוא גם ניקרא וזה ניתן להרגעה ממתחים וחרדות ודיכאונות ונמצא שהוא מאוד מסוכן ועלול לגרום לחוסר תיפקוד הכבד והוא נאסר למכירה ולשווק אבל בארצנו עדיין ממשיכים למוכרה בבתי המרקחת והסופר-פארמים למרות הנחיות משרד הבריאות להוריד את הקווה קווה מהמדפים מידית . זה בא להגיד לך על התרופות שנחשבות כתוספי מזון כי הם עשויות מצמחים , אני לא באה להגיד כך לגבי ההיפיריקום רק להראות שגם הן עלולות להזיק ובגדול .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית