גמילה מ- CLONEX

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/01/2002 | 09:59 | מאת: לאה

אחותי משתמשת בתרופה זו כבר כ-6 שנים לצורך טיפול בבעית שינה שלה. היא לוקחת בין 1מ"ג ל-2 לפני שינה, בהתאם למצב השינה באותה תקופה. למרות הטיפול זה עדיין יש לה "נפילות" - לילות בהם היא לא מצליחה להירדם. לאחרונה היציע לה רופא להתחיל טיפול עם תרופה BONSERIN, אבל היא חוששת מהיתמכרות. כמן כן הוא המליץ לקחת את הCLONEX גם במהלך היום. שאלות: האם השפעה של CLONEX יותר טובה בלילה, אם לוקחים אותו במהלך היום? האם כדאי לנסות את התרופה החדשה, כאשר אחותי לא בדיכאון, רק יש בעיה של השינה? בתודה מראש, לאה

29/01/2002 | 14:56 | מאת: דר' ח.מ.

שלום לך, קלונקס הינו כדור נגד חרדה, והשפעתו על הטבת השינה מהווה חלק מתופעות הלוואי שלו,דהיינו הוא מרדים, אולם ידועה התופעה של סבילות והתמכרות לתרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים .התרופה החדשה שהוצעה לאחותך (בונסרין) הינה תרופה נוגדת דיכאון ואיננה גורמת להתמכרות.ייתכן שהדיכאון הוא הגורם לחוסר השינה ולכן עוד ועוד קלונקס לא יהווה הגורם הטיפולי כי תתפתח שוב סבילות למינון החדש

29/01/2002 | 15:05 | מאת: שלומי

דוקטור, תודה על תשובותיך. אפשר להתעניין איזה דוקטור אתה ? תודה

02/02/2002 | 08:45 | מאת: לאה

תודה על התשובה. אבל הייתי רותה לקבל גם תשובה מרופאי הפורום. האם מישהו יכול לענות????

29/01/2002 | 15:41 | מאת: "אור

זה היה טוב

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית