התהפכו לי השעות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/01/2002 | 21:52 | מאת: לילית

רציתי לשאול: האם תופעה של עירות בלילה ושינה ביום אופיינית למחלות נפש מסוימות? הלם קרב או חרדה למשל? תודה.

28/01/2002 | 22:06 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לילית שלום היה כדאי להבין מהיכן מגיעה השאלה שלך. זה היה מקל על הכוונתך בעניין. בעיקרון הפרעות בשינה יכולות לעמוד בזכות עצמן ללא כל בעיה נפשית ואז יש לטפל בבעית השינה. להפרעות שינה יש גם השפעה על מצב נפשי. כמובן שהכיוון ההפוך נפוץ ביותר, כלומר, מצבים נפשיים שונים משפיעים גם על השינה, כולל המצבים שתיארת ועוד רבים אחרים. בכל מקרה, כיוון הבדיקה צריך להיות הפוך משאלתך. אם יש בעיה נפשית אפשר לבחון במה היא באה לביטוי ואז הפרעות בשינה יכולות להיות חלק מהתמונה. לא הייתי מסתמך רק על הפרעה בשינה כבסיס לאבחון. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית