חוות דעת לגבי תינוקת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/01/2002 | 18:02 | מאת: נועם

שלום התינוקת אמורה בספטמבר להיות בת שנה וארבע חודשים ושאלתי היא האם כדי להמשיך עם מטפלת או להכניס לפעוטון של 10 ילדים עם 2 מטפלות מה הנכון מבחינה פסיכולוגית עבורה ? היכן ניתן לרכוש ידע ,ספרים בנושא ההתפתחות הנפשית של התינוקות תודה רבה

27/01/2002 | 18:27 | מאת: נטע

שלום נועם, מנסיוני ומהכרותי מעונות לגיל הרך, ןלאור גילה הצעיר עדיף שתשאר לפחות עד גיל שנתיים עם מטפלת צמודה וחמה. בגילה עדין אין צרכים חברתיים. העברתי לך קישור של הפורום לגיל הרך, שם תקבל המלצות מפורטות יותר ומידע לגבי ספרים בנושא. http://msn.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?id=192 בברכה, נטע

27/01/2002 | 20:08 | מאת: adi

נועם, מסכימה עם נטע. עדי

27/01/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נועם שלום אין תשובה מקצועית לשאלתך. שתי האפשרויות יוכלו להתאים. זה תלוי מחד בקצב התפתחותה של הילדה למשל, האם היא תיצור קשר עם ילדים בני גילה, עד כמה טוב והאם היא תלך, האם כבר תאמר כמה מילים וכדומה. למעשה גם כאן זה לא סוף פסוק שכן יש גנים שמתאימים גם לילדים קטנים מאוד. החלק השני הוא כמובן הצרכים המשפחתיים, כלומר, מה יותר נוח לכם. אני מציע לך להתייעץ אם אשתך ולעזוב את שאר העצות בצד, הם רק יבלבלו אותך וכאמור, אין כאן תשובה נכונה או שגויה. הכי חשוב שהמטפלת או הגן יהיו טובים ואז זה הפתרון הנכון. במידה ואחד מהם נראה יותר אטרקטיבי כרגע, בחרו באפשרות הזו. חוץ מזה, ספטמבר זה קצת רחוק. מדוע לא להמתין עם ההחלטה עוד כמה חודשים? ספר טוב ופופולרי הוא התינוק והילד של פנלופה ליץ'. יש כמובן עוד רבים נוספים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית