לחץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/01/2002 | 17:44 | מאת: צ'אק

אני נשוי 38 שנים, אפילו ב"אושר" וזאת מתוך הסיבה שאני מחליט ששום דבר אינו מספיק חזק על מנת לעורר וויכוח ו/או מריבות. לאור זה נפסקה מעין סכימה בבית שהכל בסדר-לבאורה.בזמן האחרון פשוט נמאס לי להיות ה"אידיוט" לכאורה והתחלתי לענות ולהגיב על מצבים שלדעתי אינם סבירים, לדעתי. מתוך זה כמובן מתעורריות מריבות שאיני עומד בהן. מה שאני עושה לא טוב, אני הולך צריך לדווח לאן. שותה מים אז למה לא מיץ-שותה מיץ אז למה לא מים וכן הלאה. אני בלחץ אטומי ומרגיש שלפעמים אני מאבד את השליטה על עצמי ואיני יודע כמה זמן אוכל עוד מה שנקרא to hold myself back . אשמח לכל תשובה שתחזיר אותי לתלם הסביר במצבים כאלו ועל כך אני מודה מראש.

27/01/2002 | 18:09 | מאת: נטע

שלום לך, שאלת שאלה זהה, וקבלת תשובות מגוונות, נא דפדף בעמודים הקודמים, וראה את אשר ענו לך.

28/01/2002 | 12:44 | מאת: צ'אק

שלום לכולם! תודה, נטע על הסבת תשומת ליבי לתשובות. אני מתנצל על בורותי, לא ידעתי שיש עמודים קודמים. בכל מקרה אני מודה לכל מי שטרח לענות לי, עזרתם לי בכל מה שחשבתי,ואמתתם את הגיגי. כבר נקבעה לי פגישה עם פסיכולוג, למרות שאשתי חושבת שהיא אינה זקוקה לשיחות האלה. שוב המון תודה שזכיתי.

27/01/2002 | 23:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום צ'אק, מפנייתך מסתמנת ציפייה לכללים ברורים בקשר למה שמותר ואסור, מקובל או לא מקובל ושהכללים הללו יגיעו מבחוץ. לכן גם אתה פונה אלינו, כשברקע חרדה לאבד שליטה על עצמך. גם את המילה אושר שמת במרכאות, כך שאני מבין שמדובר יותר על איזו שהיא תחושת יציבות שמסגרת הנישואין נתנה לך עד כה ועבור היציבות הזו היית מוכן לשלם מחיר יקר. לצערי, לא אוכל לספק לך את הכללים הברורים שאתה מחפש, גם לא את ה"תלם". לדעתי, היית מפיק תועלת משיחות עם איש מקצוע שהיה עוזר לך למצוא את התשובות לשאלותיך מתוך עצמך, לקבוע לעצמך כללים משל עצמך ומה שחשוב יותר, כתוצאה מכך, לסמוך יותר על עצמך. לעניין האושר בנישואין, כדאי אולי שאתה ורעייתך תפנו לטיפול זוגי. אתה מתאר מצב של כניעה או ניצחון, ממש כמו במלחמה. ייתכן שבטיפול זוגי תוכלו להשיג שלום. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין פסיכותראפיסט

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית