קלסטרופוביה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/12/2000 | 13:36 | מאת: עינת

שלום, אני סובלת מקלסטרופוביה, ומעויינת לדעת: 1. מהם השיטות לטיפול בבעיה? ( מלבד ייעוץ פסיכולוגי). 2. מה ידוע לך על טיפול בהיפנוזה? 3. להיכן עליי לפנות?

01/12/2000 | 14:40 | מאת: ד"ר אורן קפלן

בעיקרון צריך להבין בדיוק את מאפייני הבעיה. קלסטופוביה יכולה לבוא לביטוי בצורות רבות וייחודיות. פתרונות בבעיה ממוקדות באפשרויות הבאות: טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי טיפול בהיפנוזה טיפול תרופתי בעיקרון ניתן, ולעיתים קרובות רצוי, לשלב בין השיטות השונות. דרושה גם הבנה פסיכולוגית רחבה יותר כי לעיתים הסימפטומים "מתיישבים" על רגישויות אישיות מסוגים שונים. טיפול בהיפנוזה יכול לעזור והוא משתלב היטב בטיפול הקוגניטיבי האמור. מנסיוני הוא יכול בהחלט להאיץ תהליכים. עם זאת הוא אינו מגיע לבד. הוא משתלב עם שיטות פסיכולוגיות אחרות כנ"ל. צריך גם לקחת בחשבון שיכולת ההיפנוטיזציה היא תכונה מולדת השונה מאדם לאדם ויש לבחון זאת במפגש הטיפולי. את שאלת הטיפול התרופתי צריך לבחון לאור היכרות מעמיקה יותר איתך ועם בעייתך. הפנייה: תלוי מה את מחפשת, טיפול פרטי או ציבורי. במסגרת השירות הציבורי ישנם מוסדות שונים בהם ניתן לקבל טיפול - דרך קופת החולים, שירותי בריאות הנפש של משרד הבריאות, מחלקות פסיכיאטריות בבית חולים כלליים ובמרפאות חוץ של בתי חולים פסיכיאטריים. לדוגמא, באזור המרכז יש את המרפאה הפסיכיאטרית של בי"ח איכילוב המעניקה פתרונות כאלה. אני מכיר את המרפאה מעבודתי שם בעבר והיא מרפאה טובה. החסרון שיש לעיתים תור המתנה. לגבי טיפול פרטי יש כמובן אפשרויות רבות והחיסרון שלו לעומת השירות הציבורי הוא כמובן העלות שאיננה מוכרת ע"י קופת חולים. אני בעיקרון עוסק בטיפולים ובעיות מסוג זה, במידה ותהיי מעוניינת תוכלי להקיש על שמי בפורום ולכתוב לדואר האלקטרוני המופיע שם. תוכלי גם לבקר באתר הבא המציע רשימות של מטפלים לפי איזור מגורים. יש שם גם המלצות כדי לבחור מטפל מתאים: http://www.therapy-guide.com/welcome.htm בברכה ד"ר אורן קפלן

02/12/2000 | 08:23 | מאת: ד"ר אבי פלד

אין לי הרבה מה להוסיף על היעוץ הטוב של ד"ר קפלן טיפול תרופתי יעיל מאד כאשר הסימפטומים חריפים ומגבילים

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית