יעוץ דחוף- הזיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/12/2000 | 07:26 | מאת: שרית מ

שלום אחי בן 26 וחוזר בתשובה כבר 6 שנים בשנתיים האחרונות הוא התחזק באמונתו הפסיק לעבוד ובילה בישיבת יום, לפני מס' חודשים החל להתהדק יותר ויותר. בחודש האחרון התחיל לבלות את סופי בישוב חרדי בצפון, לפני שבועיים נסע לשם במטרה לבדוק את האפשרות לגור במקום, הוא הגיע שישי שבת שעברה לביקור והמצב היה נראה בסדר. אתמול הוא חזר בלווית שני חברים מהמקום כשהוא מבולבל לחלוטין, מדבר לעצמו מנהל דו שיח פנימי בכל רם, בשעת צהריים הוא פתח בנאום פרידה ודיבר על מוות, על אלוהים ועל המשיח, הוא נתקף בבכי, ברעד ולא שלט על צרכיו, הוא ביקש מכולם לצאת בטענה שהוא עומד למות. אמי ואחי נכנסו ללחץ עצום ופחדו לערב אותי מכיוון שאני בהיריון, לפנות ערב מכיוון שהמצב החמיר וכדור הוובן שנתנו לו לא עזר התקשרו אליי. הגעתי עם בעלי ומצאנו אותו במצב גרוע יושב כמו מאובן לא מסוגל להתלבש בעצמו. לקחנו למיון באיכילוב שם פגש אותו הפסיכיאטר, כמובן שאח שלי שהוא עדין ורגיש מיסודו לא ממש תקשר, עשו לו שם בדיקות כלליות ונתנו לו את הכדורים האלו tperpmenan ו - tparpame . הרופא אמר שהם נוגדי הזיות ושלח אותנו עם הפניה לפסיכיאטר. מצטערת שהרחבתי כ"כ אני זקוקה ליעוץ דחוף עבור אחי, מידע על הכדורים, ואולי להמלצה על פסיכיאטר טוב שמכיר גם את נפש החוזרים בתשובה. אלפי תודות - שרית

01/12/2000 | 09:35 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שרית שלום המצב נשמע מדאיג ביותר. עליכם בפנות באופן דחוף לייעוץ פסיכיאטרי. אחיך נבדק במיון איכילוב, אבל בבית החולים יש גם מחלקה פסיכיאטרית מצויינת. תוכלו לפנות אליה להמשך טיפול טל. 6974707 תוכלו כמובן לפנות גם לייעוץ באופן פרטי, במידה ותרצי המלצה שלחי לי הודעת דואר אלקטרוני ואתן לך טלפון (הקליקי על שמי וכתובת הדואר תהיה שם). בכל מקרה, במידה והמצב מחמיר ניתן לפנות ישירות למיון של כל בית חולים פסיכיאטרי, באזור המרכז ניתן להגיע לגהה או לאברבנל. נושא החזרה לתשובה איננו הסיפור העיקרי כאן. אין צורך לבחור פסיכיאטר לפי הקריטריון הזה. לכל איש מקצוע ותיק גם היכרות עם החזרה בתשובה, מה גם שיתכן שהחזרה בתשובה קשורה למשבר הנפשי. בברכה ד"ר אורן קפלן

01/12/2000 | 15:29 | מאת: שרית מ

ד"ר אורי קפלן שלום רב אני מודה לך על ההתייחסות המצב אכן מדאיג ואנו בודקים כמה אפשרויות טיפול, היום בבוקר הוא התעורר ב-11:00 התקלח ואכל ונראה טוב הרבה יותר, יש לציין שכבר מזמן הוא לא ישן לילה שלם ואכל ארוחה מלאה כמו היום, לעת עתה עושה רושם שהכדורים שניתנו לו אכן איפסו אותו למרות שהוא נראה עדיין קצת חלש, אני מחכה לראות מה יהיה המצב ביום ראשון ואז אנסה לפעול בהתאם. בכל אופן רציתי להתייעץ שוב ולשאול במידה והמצב ילך וישתפר האם בכל זאת יש צורך לפנות איתו לפסיכיאטר? אני חוששת שהדבר יפחיד אותו . אלפי תודות שרית

02/12/2000 | 18:31 | מאת: ר.

מה הקשר בין תשובה לבעיות נפשיות? אולי היו לו בעיות ואחר כך הוא התחיל לחפש דרכים לעזור לעצמו, ותשובה היא אחת מהן? הוא לא היחיד במצבו, ויש הרבה כמוהו, שלא חוזרים בתשובה, אבל חוזרים מהודו, ומכל מיני טריפים ומגיבים כך.

02/12/2000 | 21:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ר. שלום הקשר אינו מחזרה בתשובה לפסיכוזה ובודאי שאין הכוונה שמי שחוזר בתשובה יש לו בעיה נפשית. אסביר את זה דרך דוגמא אחרת ופחות רגישה. יש אחוז לא מבוטל של חולים פסיכוטיים שהחליפו את שמם במשרד הפנים, ולעיתים מספר פעמים. המחלה גורמת למשבר זהות שיכול לגרום לתופעה הזאת. עם זאת, יש הרבה אנשים שסתם מחליפים את שמם במשרד הפנים. כלומר הקשר הוא חד כיווני ולא דו כיווני. בחזרה בתשובה יש אלמנט של הגדרה מחדש של הזהות העצמית זה יכול להיות תהליך נורמטיבי אצל חוזרים בתשובה רבים אבל אצל חולים פסיכוטיים זה יכול סימן למשבר הזהות בקיצור, יש קשר סטטיסטי ואין בכך כוונה לומר דבר או חצי דבר על החוזרים בתשובה. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית